V prvem polčasu nadigrale tekmice, na koncu za gol prekratke

Da v Delo EHF Ligi prvakinj naslov najboljših ne pomeni vedno tudi, da je tista ekipa favorit, so drevi pokazale rokometašice Krima Mercatorja, ki se niso ustrašile branilk naslova. Še več, v prvem polčasu so jih povsem nadigrale (16:10). Devet golov prednosti žal ni bilo dovolj. Strelski mrk v drugem delu je naredil svoje in ljubljanske rokometašice so bile po 60. minutah zgolj za zadetek oddaljene od nove točke v sezoni. V dresu Krima sta bili najučinkovitejši Tjaša Stanko s šestimi in Andrea Lekić s štirimi zadetki.
Krim Mercator : Vipers (NOR) 26:27 (16:10)
sobota, 30. oktober, ob 18.00, Center Stožice – 500 gledalcev
Sodnika: Tomas Barysas, Povilas Petrusis (Litva); Delegat: Frank Boöllhoff (Nemčija)
Krim Mercator: Jurič, Stanko 6, Sercien Ugolin 2, Pineau 3, Žabjek, van Kreij, Arenhart, Posavec, Klemenčič, Ljepoja 2, Varagić 4, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 3, Risović, Lekić 4, Svetik 2.
Vipers: Pedersen, Dahlum, Mørk 11, Jonassen 4, Gulldén 2, Hoeve, Lunde, Tchaptchet Defo, Dahl 2, Tomac 1, Tomori, Naes Andersen 1, Debelić, Knedlikova 6, Jerábková.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (2), Vipers 4 (3)
Izključitve: Krim Mercator 10 minut, Vipers 6 minut

Tekma se je začela povsem po taktirki gostiteljic. Tjaša Stanko, prva strelka ekipe, je bila dvakrat natančna in po dveh minutah igre so krimovke vodile z 2:0. Razpoložena je bila tudi Barbara Arenhart (do konca tekme je zbrala 18 obramb), ki je nemalokrat reševala soigralke. Med strelke se je vpisala še šesterica in vodstvo je iz minute v minuto naraščalo. Pet minut pred polčasom so bile ljubljanske rokmetašice osem zadetkov pred aktualnimi prvakinjami evropskega tekmovanja, do odmora so zadržale šest zadetkov naskoka (16:10).

Če so bile v prvem delu krimovke neustavljive, se je razmerje moči v drugem obrnilo v korist Norvežank. Po desetih minutah nadaljevanja je bil izid 19:16. Devetnajsti zadetek, ki ga je dosegla Andrea Lekić (zbrana je bila predvsem pri izvajanju najstrožje kazni) je bil zadnji pred več kot deset minutnem mrku ljubljanske ekipe.

Norvežanke so ponujeno priložnost izkoristile. Sprva so izenačile na 19:19, nato pa s sedmih metrov preko neustavljive Nore Mørk (natančna je bila kar enajstkrat) prvič na tekmi povedle. Prednosti niso izpustile iz svojih rok in si hitro priigrale štiri zadetke naskoka. Varovanke Nataše Derepasko, ki je debitirala na mestu glavnega trenerja, se niso vdale. Minuto pred koncem so po natančnem strelu Katarine Krpež Šlezak zaostajale le za gol (25:26). Prav toliko je znašala tudi končna razlika, ko sta bili natančni po ena rokometašica na vsaki strani. Za preobrat ali točko je zmanjkalo časa.

Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator“Danes sta zmanjkali koncentracija in disciplina v drugem polčasu, predvsem v napadu. V tako kratkem času je težko karkoli spreminjati, skupaj smo opravile le tri treninge. Potrebno se bo boriti, si pomagati in spodbujati. Verjamem, da bo šlo navzgor. Naša težava je, da nas zmanjkuje v drugem polčasu. Pred nami sta dva tedna, ki ju bomo izkoristili za pripravo na nove tekmice in odpravili napake iz drugega polčasa današnje tekme. Zagotovo bomo črpali pozitivne stvari iz prvega dela igre. Upam na boljši rezultat.”

Tjaša Stanko, rokometašica RK Krim Mercator“Težko je. Znova se je ponovil ta en zadetek na koncu. Prvi polčas je bil odličen, pohvaliti je potrebno vse. V drugem delu je bila realizacija preslaba in točke so se nam znova izmuznile. Lačne smo zmage in to se vidi na terenu. Res si želimo zmage.”