Varagić: »Upam, da je evropsko prvenstvo prebudilo navijače!«

Rokometašice Krima Mercatorja se po dolgem reprezentančnem premoru vračajo na evropsko sceno. V nedeljo, 4. decembra, ob 14.00 jih čaka obračun sedmega kroga elitne EHF Lige prvakinj proti Odense Håndbold. Vstopnice za nov rokometni spektakel so na vseh prodajnih mestih mojekarte.si.
EHF LIGA PRVAKINJ
Hala Tivoli (Ljubljana)
Krim Mercator
14.00
Odense (DAN)
Nedelja, 4. december 2022

 

V nedeljo, 23. oktobra, so varovanke Dragana Adžića nazadnje oblekle klubski dres na tekmi najelitnejšega evropskega tekmovanja. Takrat so z zmago nad francoskim Brestom razveselile domače navijače. In zdaj so tigrice odločene, da zgodbo ponovijo. »Pripravljene smo na boj za novi točki. Zahtevno bo sicer najprej igrati z ekipo, proti kateri smo v pretekli sezoni dvakrat izgubile. A po drugi strani nam to vliva dodatno motivacijo! Časa za pripravo na nedeljski dvoboj smo imele dovolj in že pred reprezentančnim premorom smo zastavili pot, na katero se moramo zdaj vrniti in po njej stopati v nadaljevanju sezone,« razmišlja vratarka Jovana Risović.

Že pred reprezentančnim premorom smo zastavili pot, na katero se moramo zdaj vrniti in po njej stopati v nadaljevanju sezone.

Kljub jasnim ciljem pa Krimovke na čelu s svojim trenerjem priznavajo, da vrnitev v klubske vrste ni bila enostavna. »Bilo je zahtevno. A tako je vsem ekipam v EHF Ligi prvakinj. Na strani naših tekmic je sicer, da so se v tekmovalni ritem vrnile z dvema tekmama v močnem domačem prvenstvu. Mi te možnosti nismo imeli,« opisuje črnogorski strokovnjak, Alja Varagić pa ga optimistično dopolni: »Skupaj treniramo skoraj dva tedna in vrnile smo se v našo ”realnost”. Vzdušje v ekipi je odlično in komaj čakamo na nove priložnosti za dokazovanje.«

Upam, da je evropsko prvenstvo prebudilo navijače, da tudi na tekme klubskega rokometa pridejo v čim večjem število in nam dajo dodatno moč!

Prva se ponuja konec tedna, ko bo v prestolnici znova gostovala skandinavska zasedba. Tokrat bodo v njenih vrstah tudi tri srebrne danske reprezentantke in ena zlata norveška, zato je jasno, od kot preti največja nevarnost Odenseja. »Velikokrat smo se že pomerile z ekipami s severa Evrope, zato poznamo pravi recept, da njihov hiter rokomet zaustavimo. Mislim, da bo ključna obramba,« še pove Varagićeva.

Posebne animacije za najmlajše ljubitelje rokometa

Odlično povabilo, da v nedeljo podprete #KrimovaDruzina. Tekma se bo v hramu slovenskega športa začela ob 14.00. Vabljeni tudi najmlajši rokometni navdušenci, za katere že pred in med samim obračunom pripravljamo posebne decembrske animacije, po koncu pa bodo dobili priložnost, da se od blizu srečajo s tigricami in se z njimi fotografirajo.