»V tekmo osredotočeno in brez podcenjevanja!«

Pred vrati je začetek nove evropske sezone, že 29. zaporedne za rokometašice Krima Mercatorja. Tigrice za uvod čaka pot v poljski Lubin, kjer se bodo v soboto, 9. septembra, ob 18.00 pomerile proti zasedbi MKS Zagłębie Lubin, novinki v elitni EHF Ligi prvakinj.

Priprave so zaključene, ljubljanska ekipa je pod vodstvom strokovne ekipe, na čelu katere bo še eno sezono sedel Dragan Adžić, naredila vse, kar je lahko. V sedmih tednih, na sedmih pripravljalnih tekmah. Kako uspešno je bilo pripravljalno obdobje, bo jasno v soboto, 9. septembra, ko rokometašice Krima Mercatorja v poljskem Lubinu čaka uvertura v evropsko sezono 2023/24.

Ekipo v veliki meri sestavljajo domače igralke

Tekmice bodo rokometašice Zagłębia Lubina, ki bodo prvič v zgodovini kluba zaigrale v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Ekipo aktualnih poljskih državnih prvakinj v veliki meri sestavljajo domače igralke, tri slovaške rokometašice, na položaju srednje zunanje igralke pa glavna trenerka Bozena Karkut računa na Brazilko Patricio Machado Matielli.

Tigrice so pripravljene, da se jim zoperstavijo. Tokrat brez kapetanke Barbare Lazović, ki se spopada s težavami s kolenom.

Tekma prvega kroga EHF Lige prvakinj bo na sporedu v soboto, 9. septembra, ob 18.00 (prenos na TV Arena Sport 1). Neposredni prenos bo na televizijskem programu Arena Sport 1, obračun pa si bo mogoče ogledati tudi na velikem platnu na 1. Ljubljanskem festivalu športa v parku Tivoli.

Priprave na sezono so se začele takoj po zaključku minule. Vsaka rokometašica je dala od sebe vse in rečem lahko, da smo naše načrte izpolnili. Vse s ciljem, da začetek pričakamo na najvišji mogoči ravni. Naše ambicije so visoke, prepričan pa sem, da smo tudi po kakovosti še bolj enakovredni ostalim. Če potegnem črto – smo pripravljeni. Na Poljskem ne bomo računali le na kapetanko Barbaro Lazović, ki ima težave s kolenom. Ostale igralke so pripravljene.

Dragan Adžić, trener

Res se že veselimo začetka nove sezone. Za tekme živimo, za tekme treniramo. Mislim, da smo že na pripravljalnih tekmah pokazale veliko pozitivnih stvari, v veliko elementih igre pa smo se še izboljšale. Vzdušje v ekipi je odlično. Če bomo nadaljevale v tem slogu, mislim, da bomo boljše iz tekme v tekmo.

Nina Spreitzer, igralka

Res je, da je ekipa MKS Zagłębie Lubin nova v EHF Ligi prvakinj, a na to se ne smemo ozirati. Njihov način igre smo analizirali in se na podlagi posnetkov pripravili na našo igro v obrambi in napadu. Moramo biti osredotočene od prve do zadnje minute, brez podcenjevanja, in ne dvomim v naš uspeh.

Maja Vojnovič, vratarka