Sanjski uvod v sezono 2023/24

Rokometašice Krima Mercatorja so po devetih letih EHF Ligo prvakinj znova odprle z zmago! Na uvodni tekmi svoje 29. zaporedne sezone v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju so v gosteh visoko premagale poljski MKS Zagłębie Lubin (18:36). Najbolj zaslužna je bila ekipna predstava, kar štiri rokometašice so dosegle po pet zadetkov.

Odločilen in odličen je bil že sam vstop v srečanje v Lubinu. Tigrice so upravičile drzne napovedi in si do desete minute nabrale že šest zadetkov prednosti. Težko je izpostaviti le eno varovanko Dragana Adžića, ki bi bila posebej razigrana. Zadevale so prav vse.

Najprej Jovanka Radičević, nato sta se med strelki vpisali še Daria Dmitrieva in Tamara Mavsar, kasneje še Tatjana Brnović, Alja Varagić ter Aleksandra Rosiak. Slednja je bila na »domačem terenu« v prvem polčasu izjemno učinkovita – zaustavila se je pri petih zadetkih.

Zaloga sedmih golov je v drugem delu obračuna več kot zadostovala. Krimovke so vztrajno polnile mrežo svojih tekmic, novink v elitni EHF Ligi prvakinj. Prednost je iz minute v minuto naraščala, zmaga pa niti za trenutek ni bila vprašljiva. Končni izid 18:36 je s svojim tretjim golom na tekmi postavila Nina Zulić.

Vrhunce tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Po pet zadetkov so sicer v svojo statistiko vpisale Jovanka Radičević, Tamara Mavsar, Daria Dmitrieva in Aleksandra Rosiak.

Nova priložnost za dokazovanje, prva domača v novi sezoni, se ponuja čez teden dni. V nedeljo, 17. septembra, ob 14.00, ko bo v ljubljanskih Stožicah gostoval Team Esbjerg.

Vstopnice za tekmo Krim Mercator – Esbjerg (17. 9, ob 14.00) v Areni Stožice so po ceni 5€ na voljo TUKAJ.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Po devetih letih je izjemno sezono začeti z zmago. Igralke so v tekmo vstopile odločno, kar je na gostovanju proti ekipi, ki je ne poznamo dobro, ključno. Z dobro pripravo in odličnim začetkom smo naredili odločilni korak, da tekmice niso mogle pokazati svoje igre. Zdaj se že oziramo proti Esbjergu, ki je zadnji dve sezoni igral na zaključnem turnirju EHF Lige prvakinj. Verjamem v še eno odlično tekmo – v nedeljo, 17. septembra, ob 14.00!«

Tamara Mavsar, rokometašica RK Krim Mercator: »Zelo sem vesela, da smo EHF Ligo prvakinj odprle z zmago. Zavedali smo se, da to ne bo enostavno. Osredotočeni smo bili nase, kar smo prenesli na igrišče. Enostavnejši začetek v evropsko sezono je za nas velik plus. Prva tekma je vedno zahtevna in dejstvo je, da zdaj lažje dihamo. Upam, da bomo nadaljevali v tem slogu!«

Zagłębie Lubin (POL) : Krim Mercator 18:36 (6:19)
EHF Liga prvakinj 2023/24 (1. krog); 9. september 2023 (18.00); Hala Widowiskowo Sportowa RCS (Lubin, Poljska), 3000 gledalcev

Sodnici: Ilieva, Karbeska (Severna Makedonija); delegat: Konecny (Češka)
Zagłębie Lubin: Promis 2, Pankowska 2, Grzyb 5, Przywara, Zima, Gorna, Zych 1, Szarkova, Michalak 1, Bujnohova 3, Kochaniak-Sala, Machado Matielli 4, Jurenczyk, Milojević, Maliczkiewicz.
Krim Mercator: Radičević 5, Stanko, Pineau, Mavsar 5, Spreitzer, Dmitrieva 5, Arenhart, Klemenčič 4, Vojnovič, Zulić 3, Varagić 3, Ngombele, Brnović 4, Rosiak 5, Abina 2, Grbić.
7-metrovke: Zagłębie Lubin 4 (2), Krim Mercator 5 (4).
Izključitve: Zagłębie Lubin 0 minut, Krim Mercator 10 minut.

Fotogalerija

FOTO: Zagłębie Lubin