Avgust sklenili z zmago proti Podravki Vegeti

Za rokometašicami Krima Mercatorja so še zadnje tri pripravljalne tekme tega poletja. Dve so odigrale na tradicionalnem memorialu Josipa Samaržije-Bepa, zadnjo pa v domačih Stožicah. Izkupiček: dva neodločena izida in ena zmaga.

Krimovke so se pretekli konec tedna odpravile v Koprivnico, kjer je bil na sporedu tradicionalen memorial Josipa Samaržije-Bepa v organizaciji RK Podravka Vegeta. V soboto so se Ljubljančanke najprej pomerile proti črnogorski Budućnosti Bemax – že drugič v tem poletju. Po enem uspešnem srečanju sta se ekipi tokrat razšli brez zmagovalca, končni rezultat je znašal 29:29. V nedeljo je sledil še obračun proti gostiteljicam, razplet pa precej podoben: remi in 24:24 na semaforju.

Zadnji avgustovski dan je tako prinesel revanšo proti Podravki Vegeti. Tokrat v Areni Stožice, kjer se je domači parket izkazal kot prednost. Adžićeva ekipa je vodila že po polovici srečanja, na koncu pa bila boljša za tri gole (27:24).

Kaj sledi? Še nekaj priprav pred začetkom evropske sezone, ki jo bo Krimova družina odprla v soboto, 9. septembra, ob 18.00 v poljskem Lubinu. Prva domača preizkušnja v EHF Ligi prvakinj pa bo v nedeljo, 17. septembra, ob 14.00, ko v Stožice prihaja danski Esbjerg, udeležencec zadnjega zaključnega turnirja (Final Four).

Krim Mercator : Podravka 27:24 (12:11)
31. avgust 2023, ob 14.30, Arena Stožice (ogrevalna dvorana); sodnika: Pirc, Pirc
Krim Mercator: Jurič, Radičević 4, Stanko, Pineau, Mavsar 3, Spreitzer, Dmitrieva 14, Arenhart, Vojnovič, Zulić, Varagić 2, Ngombele 2, Brnović 1, Rosiak, Đajić, Abina 1.
Podravka: Ticaković, Zadravec 5, Pandža K. 3, Popović, Domović, Galinec, Đelekovčan, Kalaus L. 2, Šenvald, Kalaus D., Mrđen, Vuljak 1, Barišić 2, Šimara 5, Panđa A. 6, Bešen.
7-metrovke: Krim Mercator 5 (3), Podravka 4 (2).
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Podravka 8 minut.

Fotogalerija