V reprezentance z zanesljivo zmago proti ekipi Z’dežele

Pred reprezentančnim premorom je rokometašice Krima Mercatorja čakalo še gostovanje pri celjski ekipi Z'dežele. V slogu zadnjih nekaj sezon tigrice ponovno niso imele veliko dela, slavile so z rezulatom 38:22. Katarina Krpež Šlezak je dosegla sedem zadetkov.
ŽRK Z'dežele : RK Krim Mercator 22:38 (7:18)
sobota, 2. oktober, ob 18.00, ŠD Golovec – 50 gledalcev
Sodnika: Bojan Cankar, Matic Cestnik - Delegatka: Monika Cuder Skrlič
Z'dežele: Krajnc 4, Bon Brzin 4, Ašič, Vrček 3, Regner 1, Tomc 1, Krajn-Zagrušovcem, Perić, Pišek 6, Dobnik 1, Čerenjak 1, Marković, Strnad 1, Naveršnik.
Krim Mercator: Jurič 3, Stanko 6, Sercien Ugolin 3, Žabjek, Posavec 4, Klemenčič 3, Miklič, Varagić 5, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 7, Risović, Cvijić 4, Lekić 1, Svetik 2.
7-metrovke: Z'dežele 8 (5), Krim Mercator 3 (1)
Izključitve: Z'dežele 6 minut, Krim Mercator 10 minut
Tigrice v državnem prvenstvu delujejo suvereno tudi po gostovanju pri celjski ekipi Z’dežele, ki se je pred sezono okrepila z nekaj izkušenimi rokometašicami.
 
Na prvi zadetek smo sicer čakali do 4. minute, ko je bila uspešna Maja Svetik. Po zadetkih Alje Varagić in Andree Lekić so nato tigrice tri minute kasneje povedle s 3:0. Prednost pa je nato vseskozi naraščala in v 23. minuti skočila na dvomestno vsoto (13:3). Podobno sliko smo nato spremljal vse do konca tekme in zaslužene četrte zmage.
Maja Svetik, rokometašica Krima Mercatorja: “V začetek tekmo smo odšle s polno paro in brez podcenjevanja. Predvsem v obrambi smo začele zelo borbeno in to nam je potem dovolilo, da smo lahko hitro dosegale zadetke v napadu. Vesela sem, da smo takšno igro ohranjale skozi celotno tekmo in na koncu zmagale.”