Ducat krimovk v barvah svoje zastave

Rokometni koledar je začetku oktobra obarvan v barve reprezentančnih akcij. Osem reprezentantk se mudi na pripravah selektorja Dragana Anžića, ki dekleta uigrava za dve preizkušnji proti Norvežankam, Uroš Bregar, novinec na čelu srbske reprezentance, je na priprave povabil Jovano Risović. Na reprezentančni akciji so tudi Oceane Sercien Ugolin,  Paula Posavec in Harma van Kreij.

Medtem, ko je v odsotnosti prvega trenerja Krima Mercatorja dirigentsko palico v Stožicah zavihtela Nataša Derepasko, je v lanski sezoni prvo ime med vratnicami kluba, Jovana Risović,do 12. oktobra v družbi srbskih reprezentančnih kolegic. Do nedelje, 10. oktobra bo zaradi vpooklica v hrvaško izbrano vrsto, odsotna tudi Paula Posavec. Dve preizkušnji – proti Rusiji iin Grčiji – v tem tednu čakata Harmo van Kreij. Dvoboja s Češko in Ukrajino pa čakata Oceane Sercien Ugolin s francosko izbrano vrsto. Adžić, ki je na klopi Slovenije nasledil Bregarja, je v okviru EHF Euro Cup-a vpoklical Tio Gomilar Zickero, Majo Svetik, Natašo Ljepoja, Manco Jurič, Valentino Klemenčič, Aljo Varagić, Tjašo Stanko in Nino Žabjek.

Slovenska izbrana vrsta se bo 7. oktobra pet pred 19. uro pomerila z Norvežankami, ki v Slovenijo pihajajo tri dni zatem, 10. oktobra. Tekma v Stožicah bo na sporedu ob 17.30. Krimovke tekmovalni ritem nadaljujejo v nedeljo, 17. oktobra, ob 16. uri, ko v Ligi prvakinj v goste prihajajo rokometašice francoskega Metza. Vstopnice za tekmoo krimovk so na voljo TUKAJ.