V nove priprave tudi z Valentino Blažević

Kot zadnja okrepitev letošnje sezone bo Krimov dres oblekla tudi Valentina Blažević, hrvaška reprezentantka, ki je zadnjih nekaj sezon preigrala v Sesvetah. 22- letna srednja zunanja rokometašica je kariero začela v Dalmatinki, v Sloveniji pa smo jo nazadnje lahko videli v reprezentančnem dresu.

S hrvaškim klubom smo se večkrat izmenjali na prijateljskih srečanjih. Tako smo jih obiskali tik pred koncem starega leta, po začetku novega pa so hrvaške rokometašice obiskale Stožice. Valentina je v Sesvete prišla v letu 2013, od takrat je državno prvenstvo vsakič sklenila z več kot 100 zadetki na računu.

Še kako dobro pozna tudi Vesno Milanović Litre in Aneto Benko, s katerima je večkrat sodelovala v klubu in reprezentanci. Po prvem treningu v Ljubljani je dejala: »Prišla sem včeraj, danes pa smo že bile v dvorani in bilo je odlično. Punce se moramo med seboj spoznati, sama imam ob sebi moji dve Hrvatici, zato mi bo zagotovo nekoliko lažje. Z Aneto sva skupaj igrali v Sesvetih, z Vesno pa sva skupaj v reprezentanci.«

Osebna izkaznica:
Ime in priimek: Valentina Blažević
Datum rojstva: 14. februar 1994
Višina: 174 centimetrov
Pozicija: srednja zunanja
Nekdanji klubi:
2013-2015 Sesvete Agroproteinka
2010-2013 Dalmatinka