V nedeljo proti rekorderkam francoskega prvenstva

Po reprezentančnem premoru se rokometna klubska sezona vrača v ustaljene tirnice. Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v nedeljo, 17. oktobra, ob 16. uri v Stožicah pomerile s tekmicami iz francoskega Metza. Tekmo 4. kroga Delo EHF Lige prvakinj si bo mogoče ogledati tudi v živo! Stožice vrata odpirajo ob 15. uri. Vstopnice so na voljo na mojekarte.si.
Delo EHF Liga prvakinj (4. krog)
CENTER STOŽICE
Krim Mercator
16.00
Metz (FRA)
Nedelja, 17. 10. 2021 (Arena Sport 1)

Statistika tokratnih tekmic je osupljiva – 23 osvojenih francoskih prvenstev, kar je rekord vseh časov prvenstvenih obračunov v Franciji. Če k temu prištejemo še devet pokalnih in osem osvojenih prvenstev francoskega pokala, v Stožice prihaja klub z bogato zgodovino in zmagovalno miselnostjo. Krimovke na drugi strani spadajo med deseterico najtrofejnejših evropskih klubov z dvema naslovoma evropskih prvakinj in tremi drugimi mesti. Ob dejstvu, da je to za ljubljansko ekipo 27. zaporedna sezona v evropskem tekmovanju, si lahko konec tedna obetamo pravo rokometno poslastico.

Posamezne vstopnice (5 EUR) in vstopnice za družinski sektor (12 EUR – dva odrasla in trije otroci) si ob izpolnjenem PCT pogoju lahko zagotovite TUKAJ.

Metz je v tekoči sezoni skupine B zabeležil dve zmagi, za šest zadetkov so bile francoske rokometašice boljše od Odense, za pet od Vipersa. Trenutno zasedajo drugo mesto v skupini. V ekipi imajo kar 18 domačih igralk, strelsko najučinkovitejše so Meline Nocandy (12 zadetkov), Bruna Aparecida Almeida De Paula (8) in Astride N’gouan (6).

Tekmice imajo bogato zgodovino medsebojnih obračunov. V sezoni 2020/21 sta se ekipi srečali v skupinskem delu, oktobra so bile Francozinje boljše s 33:27. Najboljši strelki sta bili takrat še francoska Tjaša Stanko z osmimi in Oceane Sercien Ugolin s šestimi zadetki. Januarja je znova izstopala Sercien Ugolinova (5), a je bilo 22 zadetkov Krimovk premalo za zmago (22:26).

Od leta 2009 do 2013 sta se ekipi srečali šestkrat, petkrat so slavile rokometašice ljubljanske ekipe. Najvišja razlika je bila 24. oktobra 2009 ob izidu 37:30.