S preudarno igro do novih točk

V nedeljo, 17. oktobra, ob 16. uri rokometašice Krima Mercatorja čaka 4. krog Delo EHF Lige prvakinj. Tekmice prihajajo iz Metza. Gostiteljice bodo nastopile v roza dresih, s čimer želijo opozoriti na mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. 
Delo EHF Liga prvakinj (4. krog)
CENTER STOŽICE
Krim Mercator
16.00
Metz (FRA)
Nedelja, 17. 10. 2021 (Arena Sport 1)

Nadaljevanje evropskega tekmovanja prinaša priložnost za nove točke, ki bi se jih v Stožicah še kako razveselili. Ker smo zakorakali že v okrober, bodo rokometašice v tradicionalnih roza opravah. »Nismo še pokazale vsega, kar zmoremo,« je bila iskrena Oceane Sercien Ugolin, ki poudarja, da se »priložnost ponuja že v nedeljo.« Francoska reprezentantka je bila v času reprezentančne akcije s soigralkami, ki bodo tokrat njene tekmice. Med njimi je najnevarnejša prva strelka in srce kluba Meline Nocandy, ki v navezi z zunanjo linijo Louise K. Burgaard – Bruna Aparecida Almeida De Paula tvori močan napad.

Posamezne vstopnice (5 EUR) in vstopnice za družinski sektor (12 EUR – dva odrasla in trije otroci) si ob izpolnjenem PCT pogoju lahko zagotovite TUKAJ.

Francoske rokometašice so v evropski sezoni odigrale dve tekmi in osvojile štiri točke, v državnem prvenstvu še niso izgubile. »Igrajo trdno obrambo,« je bil kratek trener Uroš Bregar»Zaradi njihove višine bomo morali igrati široko in preudarno. Ne smemo prehitro zaključevati, namesto tega je pomembno, da si priigramo priložnosti, preko katerih bomo lahko premagali vratarke.« Poseben izziv bosta tudi Astride N’Gouan in Ćamila Mičijević, ki s svojimi 187 in 194 centimetri ustvarjata centralni blok.

Zgodovina in statistika preteklih tekem je na strani Ljubljančank. Na skupno osmih tekmah so krimovke slavile petkrat. Kateri klub bo uspešnejši tokrat, bomo videli ob izteku konca tedna.

Za navijače in obiskovalce tekme bo na ploščadi pred dvorano na voljo testiranje, za družine pripravljamo otroški kotiček, v katerem se bodo najmlajši zabavali, medtem, ko si bodo odrasli lahko ogledali evropsko rokometno preizkušnjo.