V nedeljo po odločilne točke sezone

Rokometašice Krima Mercatorja čaka v nedeljo, 20. februarja, ob 14. uri, ključna tekma skupinskega dela Delo EHF Lige Prvakinj. Na povratni tekmi proti švedskemu Sävehofu jim namreč le zmaga oz. neodločen rezultat omogočata napredovanje.
DELO EHF CHAMPIONS LEAGUE
Center Stožice
Krim Mercator
14.00
Sävehof (ŠVE)
Nedelja, 20.2.2022

Pri tekmicah močno izstopa 31-letna Jamina Roberts, ki je na trinajstih tekmah dosegla že 85 zadetkov, Krimu jih je na uvodni tekmi sezone nasula deset. »Robertsova je motor ekipe in obenem prva strelka Lige prvakinj. Če bomo zaustavile njo, smo opravile že pol naloge,« je na novinarski konferenci pred tekmo povedala Nataša Derepasko. »Naše priprave potekajo dobro, ekipa je nared. Veseli dejstvo, da nimamo težav s poškodbami in se lahko osredotočimo na taktične priprave za nedeljo.«

Če so na prvi tekmi sezone slavile tekmice, so tokrat v Krimu odločeni, da temu ne bo tako. »Verjamem, da bomo osmo medsebojno tekmo dobile in točke zadržale v Stožicah,«pravi Derepaskova, ki se zaveda, pred kako pomembno tekmo je njena ekipa.

»Pretekli del sezone je prinesel nihanja, a se zavedamo, kakšna je nagrada za pozitiven rezultat te tekme,« je povedala Tjaša Stanko. »Že od začetka tedna smo z mislimi pri Švedinjah. Za zmago bo ključna obramba.« »Samozavest bomo črpale s tekme proti Kastamonu in Metzu,« dodaja Andrea Lekić, ki verjame v ekipo in v nedeljsko zmago.

»Pred sezono nismo pričakovali šestega mesta, a smo veliko tekem izgubile s tesnim izidom in bi lahko bilo marsikaj tudi drugače. V tem trenutku niti ni pomembno, katero od prvih šestih mest zasedamo, ključno je, da dobro odigramo v nedeljo, potem bo znova vse odprto.« Motivacije pred nadaljevanjem sezone igralkam ne manjka. »Vse smo tu z enakim ciljem, dobro in trdo treniramo,« dodaja druga strelka ekipe.

Nedeljska tekma je ključna za obe ekipi, ki lovita šesto mesto, ki vodi v nadaljnje tekmovanje. Trenutno ga z osmimi osvojenimi točkami zasedajo Krimovke, Švedinje so dve točki za nami. Gostiteljicam zmaga ali remi zadostujeta za izločilne boje, tekmice lahko napredujejo le z zmago.

Vstopnice za tekmo 14. kroga Delo EHF Lige prvakinj so na voljo na mojekarte.si, tekmo pa si boste lahko ogledali tudi preko malih zaslonov na Arena Sport 1.