Krimovke preko Švedinj v izločilne boje Delo EHF Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so si zagotovile napredovanje v osmino finala Delo EHF Lige prvakinj! Na zadnjem obračunu skupinskega dela tega tekmovanja so v Stožicah premagale neposredne tekmice v boju za šesto mesto v skupini B. Od ekipe Savehofa so bile boljše že po polovici tekme (12:9), nadigrale pa so jih tudi v drugem delu in se na koncu veselile zmage s 32:18. Največji delež je k zmagi prispevala Tjaša Stanko, ki je zadela osemkrat, pomembno vlogo pa je imela s 14 obrambami tudi razpoložena Barbara Elisabeth Arenhart.
Krim Mercator : Sävehof (ŠVE) 32:18 (12:9)
nedelja, 20. februar, ob 14.00, Center Stožice – 1100 gledalcev
Sodnici: Viktoriia Alpaidze, Tatiana Berezkina (Rusija); Delegatka: Janka Stasova (Slovaška)
Krim Mercator: Radosavljević 2, Stanko 8, Sercien Ugolin 1, Pineau 2, Žabjek 1, van Kreij, Arenhart, Klemenčič 2, Ljepoja 3, Varagić 5, Ngombele, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 6, Risović, Lekić 2, Svetik.
Sävehof: Börjesson, Rahunen Sembe, Huselius, Mortensen 2, Liljeros Heikka, Roberts 2, Høgaard Nielsen 2, Åström Nilsson 4, Johansson, Kroon Andersson, Jensen 3, Blomst 1, Andersson, Tolstrup Petersen 3, Rosell 1, Haggerty.
7-metrovke: Krim Mercator 1 (1), Sävehof 2 (1)
Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Kastamonu 2 minuti

Krimovke so pohod proti četrti zmagi v evropski sezoni začele zelo obetavno. Pod prve tri zadetke so se podpisale tri strelke: Tjaša Stanko, Katarina Krpež-Šlezak in Allison Pineau. Rokometašice v modrih dresih so pobudo na domačem parketu držale v nadaljevanju tekme in v osmi minuti povedle za dva gola (5:3).

Nalet obeh zasedb se je nato nekoliko umiril. Gostiteljice je z nekaj obrambami zaustavila Sofie Börjesson, a tudi Ljubljančanke so imele v vratih svoje orožje. Razpoložena je bilaBarbara Elisabeth Arenhart. Sedemminutni strelski mrk na polovici prvega polčasa, ki so ga zaznamovale odlične obrambe vratark na obeh straneh, je prekinila Katarina Krpež-Šlezakin vodstvo Krimovk povečala na tri zadetke (8:5). S takšnim vodstvom so se tigrice odpravile tudi na glavni odmor (12:9).

Iz slačilnice so se izbranke Nataše Derepasko vrnile še bolj motivirane. Želja po zmagi je bila velika, predstava pa temu primerna. Hitro po začetku nadaljevanja so Krimovke postavile delni izid 4:0 in povedle z 20:12. Ugodna prednost je pripomogla k temu, da so zaigrale bolj sproščeno. Prednost pred Švedinjami je iz minute v minuto rastla, navijači v Stožicah pa so imeli razlog za bučno navijanje in veselje. Deset minut pred koncem je vodstvo znašalo deset zadetkov in do zadnjega piska še naraslo. Na koncu so se tigrice veselile najvišje zmage v tej sezoni elitnega evropskega tekmovanja. Semafor je po 60 minutah kazal 32:18. Sezono nadaljujejo 26. marca proti Madžarkam.