Krimovke prek Ajdovščine v polfinale Pokala Slovenije

Rokometašice Krima Mercatorja so na četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije v drugem polčasu strle odpor ajdovskega Mlinotesta in v gosteh slavile zmago s 25:21. Ljubljanske rokometašice tako ostajajo v lovu na 27. pokalno lovoriko, ki jo zaradi dveh let odpovedi čakajo že tri sezone.
Mlinotest Ajdovščina : Krim Mercator 21:25 (9:10)
sreda, 23. februar, ob 20.00, ŠD Police – 200 gledalcev
Sodnika: Marko Pirc, Matjaž Pirc - Delegat: Janko Strel
Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Zelnik, Krapež, Černigoj 1, Leban, Abina 2, Makovec, Fegic, Grmek, Ferfolja 5, Jankovič Rustja 4, Sanabor, Bytyqi, Leški 1, Perazić 8, Hrovatič.
Krim Mercator: Jurič, Stanko 5, Sercien Ugolin 2, Pineau 4, Abina, Žabjek 1, Posavec 4, Klemenčič, Miklič, Ljepoja 1, Varagić, Gomilar Zickero 5, Krpež Šlezak 2, Risović, Lekić 1, Svetik.
7-metrovke: Mlinotest Ajdovščina 7 (4), Krim Mercator 6 (4)
Izključitve: Mlinotest Ajdovščina 6 minut, Krim Mercator 10 minut

Žreb je še pred zaključnim turnirjem prinesel dvoboj trenutno najboljših slovenskih ekip. Primorska zasedba, ki v 1. državni ligi ob štirih tekmah in štirih točkah več od krimovk trenutno zaseda prvo mesto, je v tekmo vstopila visoko motivirana in v sedmi minuti povedla s 4:0, v 13. minuti pa je semafor kazal že 7:1.

Tigrice, ki so v nedeljo visoko slavile proti Sävehofu in se uvrstile v nadaljnje tekmovanje v Delo EHF Ligi prvakinj, so nato vendarle zaigrale bolje in v 23. minuti poskrbele za izenačenje, 7:7. Do konca prvega polčasa si nato niso priigrale večje prednosti (9:10).

Dvoboj je izenačen ostal vse do 40. minute (13:13), po kateri so tigrice dosegle sedem zaporednih zadetkov in ušle na neulovljivo prednost. Ajdovke so do konca četrtfinalne tekme nekoliko zmanjšale zaostanek, a gostje so srečanje varno pripeljale do konca.

Tjaša Stanko in Tija Gomilar Zickero sta dosegli po pet zadetkov, z enim manj sta se proslavili Allison Pineau in Paula Posavec.

Finalni turnir tudi na TV Slovenija

Finalni turnir najboljše četverice, kamor so poleg krimovk, uvrščene še ekipe Žalca, Z’dežele in Ptuja, bo na sporedu 9. in 10. aprila. Ogledali si ga boste lahko tudi na TV Slovenija.