Krimovke v tej sezoni že premagale FTC

Po uspešnem zaključku proti švedskemu Sävehofu so rokometašice Krima Mercatorja že začele pogledovati proti 26. marcu, ko bo na sporedu prva play-off tekma Delo EHF Liga prvakinj. Pester razplet v skupini A je tigricam namenil dobro poznanega nasprotnika – madžarski FTC.

Krimovke so v skupinskem delu elitnega evropskega tekmovanja za štiri zmage in dva remija osvojile 10 točk. Štiri točke so osvojile v dvoboji s turškim Kastamonom, tri proti CSKA-ju, dve proti Sävehofu in eno proti Metzu. Kar petkrat so izgubile z le zadetkom ali dvema razlike.

Tudi za FTC je evropska sezona prinesla nemalo izenačenih dvobojev. Trikrat je madžarska zasedba remizirala (Rostov-Don, Esbjerg, Borussia). Madžarke so dosegle osem zmag, tudi vse štiri dvoboje, ki so se končali z zadetkom ali dvema razlike (Rostov-Don, Brest, Bukarešta, Borussia).

Zasedbi sta se na evropskem prizorišču pomerili že večkrat. Tudi v letih 2019 in 2020, ko je bila venomer uspešnejša madžarska zasedba (31:27, 35:25, 32:25, 32:26). Zadnjič pa sta se ekipi iz sosednjih držav pomerili na Memorialu Josipa Samaržije Bepa. Skozi celotno srečanje so bile krimovke kvalitetnejši nasprotnik in slavile z 32:24. Tjaša Stanko je takrat dosegla osem zadetkov, le enega manj Andrea Lekić. Več o tisti tekmi lahko prebereš TUKAJ.

Prva tekma play-offa bo 26. marca, ko bodo tigrice igrale tokrat izjemoma igrale v Hali Tivoli. Povratna tekma bo na sporedu teden dni kasneje v madžarski prestolnici. Uspešnejša ekipa se bo v četrtfinalu pomerila proti evropskim prvakinjam Vipers Kristiansand.