V dresu Krima tudi 22-letna Čehinja

V začetku februarja so v Ljubljani v Delo EHF Ligi prvakinj gostovale tekmice iz Kastamona. Med Turkinjami, ki so se skušale zoperstaviti izjemnim Krimovkam, slednje so tekmo dobile z izidom 36:28, je bila tudi desna zunanja Sára Kovárová, ki bo v sezoni 2022/23 nastopala v dresu Krima.

Mlada češka rokometašica, ki v tej sezoni v evropskem tekmovanju dosegla 49 zadetkov, bo novi izziv iskala v Sloveniji. V Pisku rojena športnica je leta 2020 Češko zamenjala za Kastamonu in na prvi tekmi sezone petkrat zatresla mrežo, ki jo je branil dvojec Arenhart – Risović. Ob 62 % natančnosti je bila prva strelka turške ekipe. Na povratni tekmi je bila natančna vakrat. Pred tem je izkušnje nabirala v Mostu na Češkem.

Izkušnje nabira tudi v reprezentanci, za člansko izbrano vrsto nastopa od leta 2018. Na 16 tekmah je dosegla 34 zadetkov, nastopila je tudi na minulem svetovnem prvenstvu v Španiji.

Kovárová bo zasedla igralno mesto Oceane Sercien Ogulin, ki po koncu sezone zapušča Ljubljano.

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: »Veseli nas, da uspešno sestavljamo ekipo za tekmovalno sezono 2022/23. Klub je vedno deloval v smeri oblikovanja talentov, ki skupaj z izkušenimi posameznicami tvorijo jedro ekipe. Sara je zagotovo ena izmed njih. Ponosni smo, da je naše okolje prepoznala kot stopničko višje v svoji karieri.«