V lovu na drugo zmago v sezoni

Rokometašice Krima Mercatorja bodo imele v nedeljo, 24. oktobra, ob 16. uri priložnost, da v 5. krogu Delo EHF Lige prvakinj osvojijo nove točke. Tokrat jim bodo nasproti stale tekmice Odense Håndbold z Danske. Krimovke na sever Evrope potujejo v soboto zjutraj. Tekmo bo mogoče v neposrednem prenosu spremljati na Arena Sport 2.
Delo ehf liga prvakinj (5. krog)
Phönix Tag Arena, GUDME
Odense (DAN)
16.00
Krim Mercator
Nedelja, 24. 10. 2021

Tokratne gostiteljice so v dosedanjem poteku tekmovanja dvakrat zmagale in vknjižile prav toliko porazov, vse v domači dvorani. Krimovke so premagale Kastamonu iz Turčije (24:23) in bile blizu zmage proti francoskemu Metzu (28:29). »Biti moramo bolj čvrsti in popraviti obrambo,« je analiziral pretekle tekme trener Uroš Bregar, ki z optimizmom potuje na Dansko. »Gremo na zmago.«

Že proti Metzu so bile tigrice večji del tekme boljše tekmice, narekovale tempo igre, a je v zaključku odločila ena žoga. »Zaslužili smo si vsaj točko,« je bil iskren Bregar. »Stopnjujemo formo,« je dodala Nina Žabjek, »tako obramba kot organiziranost napada rasteta iz tekme v tekmo.« In to je tisto, na čemer bodo gradile igro tudi proti Odenseju. »Čakajo nas tekmice, ki gojijo skandinavski rokomet, ki je dinamičen,« so pričakovanja strokovnega štaba.

Ne glede na nekaj manjših zdravstvenih težav – Dragana Cvijić je zaradi okužbe s koronavirusom v karanteni, Oceane Sercien Ugolin pa čaka še nekaj preiskav – v Krimu razmišljajo le o svoji igri.»S kolektivnim duhom bomo nadomestili manjkajoči igralki na terenu,« je recept 5. kroga Lige prvakinj. »V športu enkrat dobiš, drugič potegneš kratko. Verjamem, da se bodo stvari obrnile na bolje tudi za našo ekipo,« je druženje z novinarji sklenil glavni strateg ljubljanske ekipe.