Tigricam le zadetek zmanjkal do 50. zadetka

Rokometašice Krima Mercatorja še naprej dokazujejo, da so premočne za vse nasprotnice v domačem prvenstvu - tudi na domači tekmi proti Žalcu so vknjižile visoko zmago (49:20). Tjaša Stanko in Paula Posavec sta skupaj dosegli kar 21 zadetkov.
Krim Mercator : Zelene doline Žalec 49:20 (25:10)
torek, 19. oktober, ob 19.15, Center Stožice – 26 gledalcev
Sodnika: Mitja Smolko, Matija Knez - Delegat: Slavko Palackovič
Krim Mercator: Jurič, Stanko 11, Pineau, Žabjek 3, van Kreij 3, Posavec 10, Klemenčič 5, Miklič, Ljepoja, Varagić, Polak 4, Gomilar Zickero 8, Krpež Šlezak, Risović, Lekić, Svetik 5.
Zelene doline Žalec: Kotnik, Turnšek 4, Artelj 1, Hojnik, Robida 5, Žener 3, Cerovak 1, Erjavec, Semprimožnik, Galič 2, Kokotec 1, Trogar 2, Majcenovič 1, Fideršek, Kralj, Žejn.
7-metrovke: Krim Mercator 3 (3), Žalec 2 (2)
Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Žalec 4 minute
Krimovke v državnem prvenstvu na vsaki tekmi dokažejo, da ne podcenjujejo nobenega nasprotnika. Že v uvodnih minutah si tako priborijo občutno prednost, ki jo nato do konca dvoboja le še stopnjujejo. Semafor je tako v sedmi minuti kazal rezultat 5:1, razlika pa se je povečevala vse do zadnjih minut.
 
V izdihljajih tekme so vsi v dvorani pričakovali 50. zadetek tigric, a je ostalo pri končnih 49:20. Tjaša Stanko je dosegla 11 zadetkov, z desetimi se lahko pohvali še Paula Posavec. Osem jih je tokrat dosegla Valentina Klemenčič.
Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:“Zadovoljni smo lahko, da v državnem prvenstvu delujemo optimalno. Vse ekipe proti nam nastopijo visoko motivirane in prav je, da od prve minute zaigramo po naših najboljših močeh in takoj naredimo razliko.”