Nedeljske tekmice doma še brez zmage

V naslednjem krogu Delo EHF Lige prvakinj čaka rokometašice Krima Mercatorja tekma proti tekmicam iz danske Odense Håndbold. Peti obračun sezone bo na sporedu v nedeljo, 24. oktobra, ob 16. uri v Phønix Tag Arena. Prenos bo na Arena Sport 2.
Delo ehf liga prvakinj (5. krog)
Phönix Tag Arena, GUDME
Odense (DAN)
16.00
Krim Mercator
Nedelja, 24. 10. 2021

Odense je klub z najkrajšim stažem v evropskem tekmovanju, star 12 let. Je aktualni zmagovalec danske lige, leta 2020 so osvojili danski pokal. Prepoznavni so po oranžno-črnih dresih. Na evropskem prizorišču zasedajo 4. mesto v skupini B z dvema zmagama na gostovanjih v Turčiji in na Švedskem. V domači dvorani so klonile proti Francozinjam in Madžarkam.

Prvo ime ekipe je Dione Housheer, ki je na štirih tekmah dosegla že 30 zadetkov. 22-letna desna zunanja je perspektivna mlada igralka, ki ima v žepu že naslov najkoristnejše igralke tekmovanja do U18 (2016) ter naslov talent leta (2017) in igralka leta (2018). Učinkovito zunanjo linijo dopolnjujeta mlada Mia Rej Bidstrup in nekoliko izkušenejša Mie Enggrob Højlund. V ekipi je osem domačink in dansko strokovno vodstvo s trenerjem Ulrikom Kirkelyjem na čelu, ki obenem opravlja tudi vlogo selektorja Japonske.