Točke ostale na Danskem

Razpoložena Jovana Risović, ki je dobila prednost pred Arenhartovo in učinkovita Nataša Ljepoja skupaj z igralko tekme – Tjašo Stanko so bile premalo za zmago v 5. krogu Delo EHF Lige prvakinj. Rokometašice Odense Håndbold so v Phönix Tag Areni slavile s 26:24 (13:10). Prvo ime krimovk je bila Stankova, ki je sedemkrat premagala dansko vratarko. Evropsko tekmovanje se nadaljuje v soboto, 30. oktobra, ko v goste prihajajo aktualne prvakinje, rokometašice Vipersa.
Odense (DAN) : Krim Mercator 26:24 (13:10)
nedelja, 24. oktober, ob 16.00, Phönix Tag Areni – 1217 gledalcev
Sodnika: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić (Srbija); Delegatka: Margrid Weihe (Ferski otoki)
Odense: Thörn, Aardahl 2, Aambakk, Knudsen, Kyndboel 2, van Wetering 5, Abbingh 2, Iversen 1, Reinhardt, Larsen, Ikehara 2, Vollebregt 1, Højlund 4, Housheer 3, Bidstrup 4.
Krim Mercator: Jurič, Stanko 7, Pineau, Žabjek, van Kreij 2, Arenhart, Posavec 2, Klemenčič, Miklič, Ljepoja 6, Varagić 3, Gomilar Zickero 3, Krpež Šlezak 1, Risović, Lekić, Svetik.
7-metrovke: Odense 2 (0), Krim Mercator 3 (1)
Izključitve: Odense 6 minut, Krim Mercator 8 minut

Prve minute tretjega gostovanja v 27. zaporedni evropski sezoni krimovke niso bile strelsko najučinkovitejše. Če je začetek zaznamoval nenatančne strele proti vratom Rebecce Althea Reinhardt in je bila strelska učinkovitost pri izidu 6:2 le 29 %, je v drugem delu prvega polčasa vajeti v svoje roke vzela krožna napadalka Nataša Ljepoja, ki je skupaj s Tjašo Stanko dosegla 80 % zadetkov krimovk.

Prvi gol na tekmi je z desnega krila dosegla japonska reprezentantka Ayaka Ikehara. Po dveh neuspešnih napadih krimovk so gostiteljice vodile s 3:0. Prva je mrežo oranžnih načela Stankova. Poleg Ljepoje je bila za 6:3 učinkovita tudi Tija Gomilar Zickero, medtem ko je Risovićeva vztrajno odbijala poizkuse tekmic in v prvem polčasu ubranila številne strele na gol slovenskih prvakinj.

Najvišja prednost domačink v prvem delu je bila šest zadetkov (13:7), ki se je na račun natančne Krpež-Šlezakove in Stankove v zaključku polčasa prepolovila (13:10). Ob štirih razpoloženih krimovkah, je blo pri Dankah uspešnih sedem posameznic.

V drugem polčasu so bile krimovke bližje tekmicam, dosegle tudi zadetek več od tekmic (14:13) in se nekajkrat približale na dva zadetka zaostanka. Paula Posavec se je z natančnim strelom za izid 16:14 odkupila za zgrešeno priložnost v napadu pred tem, sedmi gol igralke tekme za izid 24:26 pa je napovedal napet boj do konca. V zaključku se je zdelo, da lahko nalet rokometašice iz Ljubljane pretopijo v pozitiven končni rezultat, a je za to zmanjkalo nekaj zbranosti in tudi časa. Izid se do konca tekme ni spremenil in točke so ostale na Danskem. V drugem polčasu sta se med strelke vpisale tudi Harma van Kreij in Alja Varagić.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“V začetku tekme nismo bili na nivoju, kar nam ni uspevalo v napadu, se je odražalo tudi v obrambi. Ko smo našli pravo sedmerko, smo vzpostavili ravnotežje in se približali tekmicam. Borili smo se, a žoga nikakor ni hotela v gol. Na koncu smo bili žal za dva zadetka prekratki.”

Jovana Risović, vratarka RK Krim Mercator“Nismo osvojili dveh točk, kar je bil naš cilj. Skozi celotno tekmo smo lovile tekmice, bile že blizu, a v odločilnih trenutkih premalo učinkovite. Obramba je bila dobra, v napadu pa smo naredile preveč napak. Žal mi je, da nam ni uspelo.”