V Krimovo družino se vrača Nina Zulić

V Krimovi družini so konkretno zavihali rokave pri sestavljanju ekipe za sezono 2023/24. Po črnogorski reprezentantki Itani Grbić je ljubljanski klub v svoje vrste zvabil še eno zunanjo igralko, slovensko reprezentantko Nino Zulić.

Zulićeva, ki je sicer zadnje tri sezone igrala na tujem (2020/2021 in 2021/2022 v Kastamonu Belediyesi GSK; 2022/2023 v CS Gloria Bistrița), je del Krimove družine postala že leta 2012. Evropski klubski odri ji zato niso prav nič tuji. V modrem dresu je v elitni EHF Ligi prvakinj dosegla že 124 zadetkov, zagotovo pa bo svojo bero v prihodnji sezoni še povečala.

»Zelo sem vesela, da po nekaj letih igranja v tujini svojo kariero nadaljujem doma, v klubu z veliko tradicijo in vedno visokimi cilji. Moje ambicije in pričakovanja so velika in verjamem, da jih skupaj lahko dosežemo.«

Nina Zulić

Dobro poznana pa ji je tudi evropska in svetovna reprezentančna scena. 27-letna Ljubljančanka je bila del izbrane vrste na zadnjih štirih prvenstvih stare celine in zadnjih treh mundialih. V svoji statistiki ima trenutno 73 uradnih reprezentančnih tekem, s čimer zaseda 23. mesto po številu nastopov za Slovenijo, ob tem pa je dosegla še 183 golov.