#KrimovaDružina se krepi: Maja Vojnovič

Članske zasedbe Krima Mercatorja ne krepimo le na zunanjih položajih, ampak tudi na drugih igralnih pozicijah. Maja Vojnovič je tista, ki nas bo v prihodnji sezoni okrepila med vratnicama. Slovenska reprezentančna vratarka je s Krimovo družino sklenila sodelovanje do leta 2025.

25-letna Novomeščanka je v Ljubljani igrala med letoma 2018 in 2021, ko je s soigralkami v modrih dresih nabrala dragocene izkušnje z nastopanjem v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Pot jo je nato zapeljala v tujino, kjer je preživela zadnji dve sezoni. Lani je branila barve madžarskega Siófoka, letos pa nosi dres francoskega Saint-Amanda.

»Po dveh letih igranja v tujini v dveh močnih državnih prvenstvih, kjer sem se naučila veliko novega, se ponovno vračam v Krim Mercator. Klub ima visoke ambicije in cilje, del katerih želim biti tudi sama. Zelo se veselim selitve domov in nastopanja v EHF Ligi prvakinj.«

Maja Vojnovič

Dolenjki kljub njeni mladosti ne manjka niti reprezentančnih izkušenj. Na priprave slovenske izbrane vrste je bila prvič povabljena pri rosnih devetnajstih letih, od takrat je v državnem dresu odigrala 57 tekem.