#KrimovaDružina se krepi: Tamara Mavsar

V Krimovo družino se bo poleg Nine Zulić in Maje Vojnovič v prihodnji sezoni vrnila še ena nekdanja tigrica. Na položaju levega krila bo Dragan Adžić lahko računal na izkušeno Tamaro Mavsar, s katero smo sklenili sodelovanje do leta 2024.

Mavsarjevo bi lahko poimenovali kot otroka Krimove družine, saj je v Ljubljani igrala vse od leta 2001. S strpnim nabiranjem izkušenj v naši rokometni šoli je svoje sanje in sanje marsikatere mlade igralke izpolnila pri vsega 17 letih. V sezoni 2008/2009 je namreč prvič stopila na parket elitne EHF Lige prvakinj in se podpisala pod 11 zadetkov v modrem dresu. S trdim delom si je takrat prigarala tudi kapetanski trak.

»Vesela sem, da se vračam domov! Mislim, da je za mano res uspešna sezona. Pripravljena sem dobro in mislim oziroma si želim, da ponovno zaigram v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Cilji kluba so visoki, upam pa, da jih bomo s trdim delom tudi izpolnili. Sistem igre mi je poznan, tako da se res že veselim igranja pred domačimi navijači!«

Tamara Mavsar

Leta 2016 se je izkušena slovenska reprezentantka, ki je državni dres oblekla 90-krat in trenutno zaseda šesto mesto na večni lestvici strelk naše izbrane vrste, prvič podala na tuje. Pot jo je vodila v makedonsko Skopje, kjer je eno sezono branila barve Vardarja. Preden je zaradi materinstva prekinila svojo športno kariero je še tri leta preživela med tigricami, kamor se bo zdaj 32-letna Mavsarjeva preselila iz madžarskega Siófoka, kjer je igrala zadnjo sezono. S soigralkami je evropsko pot končala v četrtfinalu, odlično formo po vrnitvi na parket pa potrjuje tudi njena statistika. V evropski ligi je z 59 zadetki na petem mestu strelk, v madžarskem državnem prvenstvu pa je še dve mesti višje.