13 tigric v boj za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu

Najboljše rokometašice se že pripravljajo na reprezentančne tekme, ki jih čakajo v prihodnjih dneh. Državne drese bo tokrat obleklo tudi trinajst naših igralk, največ jih bo pod vodstvom glavnega stratega Krimove družine Dragana Adžića branilo barve Slovenije.

Slovenski selektor in glavni trener članske ekipe našega kluba je na seznam uvrstil devet svojih varovank. Ema Abina, Valentina Klemenčič, Barbara Lazović, Nataša Ljepoja, Ema Marković, Tjaša Stanko, Maja Svetik, Alja Varagić in Nina Žabjek se bodo v kvalifikacijski boj za nastop na svetovnem prvenstvu 2023 podale v soboto, 8. aprila, ob 18.30 (Chieti, Italija), domači obračun proti Italijankam pa jih čaka v sredo, 12. aprila, ob 17.30 na Kodeljevem.

Jovana Risović in Sanja Radosavljević bosta s srbsko izbrano vrsto svojo priložnost iskali proti Turčiji. V petek, 7. aprila, jih najprej čaka gostovanje, povratni dvoboj pa bo na sporedu pet dni pozneje. Del poljske reprezentance, ki se bo v četrtek, 6. aprila, in v sredo, 12. aprila, udarila s Kosovom, bo tudi Aleksandra Rosaik. Dve kvalifikacijski tekmi bo odigrala tudi Sara Kovarova. S češko reprezentanco se bo v soboto, 8. aprila, in v torek, 11. aprila, pomerila proti Švicarkam.