Tigrice končnico začele z zmago proti Krki

Rokometašice Krima Mercatorja so končnico državnega prvenstva za naslov državnih prvakinj začele z zmago proti novomeški Krki (43:19). Za 28. lovoriko se bodo na naslednjih tekmah pomerile še proti Mlinotestu Ajdovščini in celjski ekipi Z'dežele. Še prej jih čaka zaključni turnir Pokala Slovenije.
Krim Mercator - Krka NM 43:19 (19:9)
četrtek, 30. marec, ob 18.00, Center Stožice, 37 gledalcev
Sodnika: Marko Pirc, Jan Stanič; Delegatka: Monika Cuder Skrlič
Krim Mercator: Stanko 2, Abina 3, Žabjek 2, Klemenčič 8, Miklič, Ljepoja 1, Varagić 8, Ngombele 4, Kovarova 5, Risović, Marković 6, Svetik 4.
Krka NM: Smonkar 1, Barukčić 5, Martinčič, Udovč 3, Robida 1, Radoš, Petkovič 1, Bačar 1, Kuralt, Bevc, Rudman, Kolobarić 3, Činkole 3, Vostić 1.
7-metrovke: Krim Mercator 2 (2), Krka 3 (1)
Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Krka 2 minuti

Krimovke so prvi del tekmovanja zaključile s polnim izkupičkom, na 14 tekmah so dosegle prav toliko zmag. V razigravanju pred končnico so se zato dvakrat pomerile proti zadnjeuvrščeni Izoli in pričakovano slavile s skupnim rezultatom 84:33.

Pričakovano sta se v končnico uvrstila še drugo in tretjeuvrščena – Ajdovščina in Celje. Krka je s petega mesta po dodatnih tekmah skočila pred Velenje. Prav slednja je bila prva nasprotnica tigric, ki so razen ob 1:2 v tretji minuti v prednosti preigrale celotno srečanje.

 

Po reprezentančnih obveznostih na sporedu zaključni turnir Pokala Slovenije

Slovenska izbrana vrsta se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pomerila proti Italiji, dvoboj bo 12. aprila na sporedu ob 17.30.

Naslednji dan bo prinesel žreb polfinalnih parov zaključnega turnirja Pokala Slovenije. Možne nasprotnice ljubljanske ekipe so domača Ajdovščina, Izola in edina ekipa iz zelene skupine domačega tekmovanja – Zvezda Logatec.

Pokal Slovenije se bo odvil 14. in 15. aprila, tudi v tem tekmovanju krimovke naskakujejo 28. lovoriko.