V drugem polčasu stvari postavile na svoje mesto

S polfinalno tekmo med Krimom Mercatorjem in Ajdovščino se je v Celju začel finalni turnir Pokala Slovenije za rokometašice. Krimovke, ki lovijo 24. zaporedno lovoriko, so se za finalno vstopnico morale močno potruditi, a z zmago 28:21 so vendarle potrdile vlogo velikega favorita. Na derbiju med Celjankami in Žalčankami so se finala, ki se bo v nedeljo, 23. aprila, začel ob 18. uri, pričakovano veselile Celjanke.
Ljubljanske rokometašice, ki so v dneh pred zaključkom opozarjale na visoko motivirane tekmice, so tekmo začele odlično. Po dveh zadetkih Nine Jeriček ter po enem Elizabeth Omoregie in Vesne Milanović Litre so v sedmi minuti prešle v vodstvo s 4:1.

A sledil je nalet ajdovskih rokometašic, pri katerem je nekaj pomembnih obramb zbrala vratarka Sandra Srečković. V 17. minuti so Ajdovke vodile s 8:7, sledila je minuta odmora Uroša Bregarja, a rokometašice iz Vipavske doline so nadaljevale s hitro igro in ušle že na 10:7. Prednost treh zadetkov so držale do 25. minute, ko so pobudo znova prevzele novopečene slovenske prvakinje.

Rezultat po prvem polčasu (13:14) je bil še vedno v prid ajdovskih rokometašic, a Krimovke so v drugi polovici dvoboja stopile na plin in tekmo nazadnje sebi v prid odločile z veliko razliko (28:21). Na drugem polfinalnem obročunu so vlogo favoritinj potrdile domače rokometašice, ki so v sosedskem derbiju zmago slavile po zmagi 26:23.

V nedeljo, 23. aprila, se bo ob 15. uri začela tekma za tretje mesto med Ajdovščino in Žalcem. Finale med domačinkami iz Celja in Krimom Mercatorjem se bo začel ob 18. uri. Tekmo si boste lahko v živo ogledali tudi na RTV Slovenija 2.

Alja Koren, rokometašica RK Krim Mercator:
“Zagotovo je bil prvi polčas precej napet, v napadu nismo izkoristile vseh strelov, v obrambi pa nam ni šlo predvsem na sredini. Med polčasom smo se zbrale, saj vemo, kakšen je naš cilj. Veliki finale ne bo lahek dvoboj, nobena ekipa proti nam pač ne vrže puške v koruzo že pred tekmo. Analizirali bomo naše napake, upam, da bomo jutri potrdile nov naslov.”

 
Polona Barič, rokometašica RK Krim Mercator:
“Že pred začetkom turnirja smo vedele, da nam ne bo lahko in v polfinalu smo morale garati prek celotne tekme. Vedele smo, da bodo tekmice močno motivirane, pripravile smo se na njih, kar je v drugem polčasu zelo lepo prišlo do izraza. Zdaj smo v finalu in za naslov pokalnih prvakinj se bomo znova morale zelo potruditi.”

POKAL SLOVENIJE, FINALNI TURNIR, POLFINALE:
Sobota, 22. april:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 28:21 (13:14)
RK Krim Mercator: Georgijev 3, Benko 1, Milanović Litre 2, Abina, Jeriček 6, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 4, Zulić 2, Koren 2, Pandžič, Barič 5, Kamdop, Amon 1.
ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Čermelj, Rudman 1, Svetik, Jurič 2, Vidmar, Fegic, Batagelj, Srečkovič, Pipan, Ferfolja 7, Nedelković 5, Bytyqi 2, Vidmar, Groff, Pejović 4.
STATISTIKA

ŽRK Z’DEŽELE : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 26:23 (13:10)