Krim Mercator še do tretje slovenske lovorike!

Rokometašice Krima Mercatorja se od domačih tekmovanj v tej sezoni poslavljajo z odliko. Tudi na zaključnem turnirju Pokala Slovenije so pometle z vso konkurenco ter osvojile 19. zaporedni, skupno pa že 24. naslov. V finalu so s 33:13 odpravile celjsko zasedbo Z’dežele.

Ljubljanski klub je tako v tej sezoni osvojil vse tri slovenske lovorike. Jeseni je na Obali premagal Zagorjanke na Superpokalu (27:20), pred kratkim pa brez oddane točke – tekmece je v povprečju premagoval s skoraj 16 zadetki razlike – v prestolnico vrnil naslov državnega prvaka.

Na finalni tekmi pokalnega tekmovanja izbranke Uroša Bregarja ničesar niso prepustile naključju. Gostiteljice turnirja so jim v dvorani Golovec sledile do 18. minute, ko so prek Jasmine Pišek zaostanek znižale na 5:7, nato pa so krimovke prevzele vajeti igre v svoje roke. Z dobro obrambo so svoj gol pustile nedotaknjen kar 17 minut, se v tem času oddaljile na 14:5, v nadaljevanju pa tekmo mirno pripeljale h koncu.

Nina Jeriček, s šestimi zadetki druga najboljša strelka tekme – gol več je za končni krimov uspeh dosegla Alja Koren -, je bila na koncu izbrana za najkoristnejšo posameznico, obenem pa uvrščena tudi v idealno postavo finalnega turnirja. Poleg je najboljšo sedmerico iz ljubljanske zasedbe tvorila Polona Barič, medtem ko je bila kapetanka Miša Marinček izbrana za najboljšo vratarko .

Zadnje dejanje klubske sezone krimovke čaka v prihajajočem tedna, ko se bo v Skopju začel finalni turnir Ženske regionalne rokometne lige. Krim Mercator v torek v polfinalu ob 18.00 čaka tekma z Budućnostjo, katero so Ljubljančanke pred kratkim ugnale na tretjem turnirju regionalne druščine na Galjevici. V sredo sledi tekma za 3. ali 1. mesto. Drugi polfinalni par tvorita domači Vardar in Podravka Vegeta iz hrvaške Koprivnice.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»
Tri četrtine tekme smo odigrali z najboljšimi posameznicami, za tem pa sem priložnost namenil tudi mlajših igralkam. Do konca sezone nas čaka še finalni turnir Ženske regionalne rokometne lige v Skopju, tako da so naše misli počasi že obrnjene tja. Sezona je že sedaj uspešna, saj smo osvojili vse tri naslove, na katere smo ciljali, ob tem pa se vrnili na evropski rokometni zemljevid. Lahko smo zadovoljni.«

Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:
»V Stožice smo vrnili lovoriko državnega prvenstva, sedaj smo temu dodali še pokalno zvezdico. Mislim, da smo se do pokalnega naslova dokopali povsem zasluženo. Ponosna sem na ekipo in ostale v klubu, čestitke vsem! Tudi v naslednji sezoni si želimo osvojiti vse domače lovorike, v evropskih tekmovanjih pa storiti še korak dlje.«

POKAL SLOVENIJE, FINALNI TURNIR:

Finale, nedelja, 23. aprila:
KRIM MERCATOR : Z’DEŽELE 33:13 (12:5)
Krim Mercator:
Georgijev 1, Benko 3 (1), Milanović Litre 1, Abina 5 (1), Jeriček 6 (3), Hrnčič 3, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 1, Zulić 1, Koren 7, Pandžič, Barič 4, Kamdop 1, Amon.
Z’dežele: Stropnik, Belac 1 (1), A. Vrček 4, S. Vrček, Regner 1, Hren 2, Pišek 3, Fideršek, Robič 1, Cvetko, Helbel, Privšek, Kodele 1, Hohnjec, Florjančič, Hrovatič.

STATISTIKA

Polfinale, sobota, 22. aprila:
KRIM MERCATOR : MLINOTEST AJDOVŠČINA 28:21 (13:14)
Krim Mercator: Georgijev 3, Benko 1, Milanović Litre 2, Abina, Jeriček 6, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 4, Zulić 2, Koren 2, Pandžič, Barič 5, Kamdop, Amon 1.
Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Čermelj, Rudman 1, Svetik, Jurič 2, Vidmar, Fegic, Batagelj, Srečkovič, Pipan, Ferfolja 7, Nedelković 5, Bytyqi 2, Vidmar, Groff, Pejović 4.

STATISTIKA

Z’DEŽELE : ZELENE DOLINE ŽALEC 26:23 (13:10)