Krimovke v Celje po tretjo lovoriko v sezoni

Ta vikend se bodo rokometašice Krima Mercatorja podale v lov za zadnjo domačo lovoriko sezone. Potem ko so v svoje vitrine že pospravile superpokalni in državni naslov, se bodo v celjski dvorani Golovec borile še za naslov najboljše ekipe v pokalnem tekmovanju. V sobotnem polfinalu se bodo ob 16.30 pomerile z ajdovskim Mlinotestom.

Izbranke Uroša Bregarja bodo v mestu ob Savinji lovile že svoj 24. pokalni naslov in tako skušale postaviti piko na i fantastičnemu tednu, v katerem so v torek brez oddane točke zaključile sezono državnega prvenstva. Od osamosvojitve Slovenije jim je lov na pokalno lovoriko spodletel le dvakrat (1992 in 1998), ko so jim jo izmaknile mestne tekmice iz Tivolija.

Ekipo iz Ajdovščine je ljubljanska zasedba v tej sezoni dvakrat že zanesljivo ugnala. Prvič si je uspeh z 32:23 priigrala na gostovanju konec septembra, drugič pa na prvi februarski dan (33:18). Na obeh tekmah je bila najboljša strelka Nina Zulić (sedem in šest zadetkov), a, zanimivo, po enkrat v vsakem dresu. Do novoletnega premora je namreč kot posojena igralka branila barve Mlinotesta, nato pa se vrnila v prestolnico. V obratno smer se je tedaj podala Manca Jurić, ki je prav tako nastopila na obeh tekmah, po enkrat za vsako ekipo, a se med strelke ni vpisala.

V drugem polfinalnem paru se bosta pomerila lokalna tekmeca. Gostiteljicam ekipe Z’dežele bodo ob 19. uri nasproti stale rokometašice Zelenih dolin Žalca. Tekmi za končno razvrstitev bosta sledili v nedeljo – ob 15. uri za bronasto medaljo, tri ure za tem pa bo v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2 na vrsti še veliki finale.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Z izjemo Zagorja so na finalnem turnirju Pokala Slovenije zbrane najboljše slovenske ženske rokometne ekipe. V Celju bomo zaigrali povsem brez podcenjevanja, saj so vse tekmice kakovostne. Res je, da smo po novoletnem premoru proti vsem trem ekipam prikazali dobre predstave in jih premagali z visoko razliko. A to sedaj ne pomeni nič. V soboto in nedeljo nas čakata tekmi, ki bosta pomenili veliko. Želja je jasna, ubraniti želimo pokalno lovoriko iz minule sezone.«

Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:
»Prvo poglavje sezone smo z zaključkom državnega prvenstva uspešno sklenile. Od torka dalje so bile naše misli že usmerjene v finalni turnir Pokala Slovenije, pred katerim se s soigralkami dobro zavedamo, kaj je naša naloga. V Stožice si želimo pripeljati še tretjo lovoriko v sezoni. Naloga nikakor ne bo lahka. Tekmice se bodo zagotovo dobro pripravile na nas in si potiho želele presenečenja. Ne glede na to pričakujem, da bo naša ekipa prikazala predstave na najvišjem možnem nivoju, kot se za Krim Mercator tudi spodobi. Ničesar ne želimo prepustiti naključju, pač pa suvereno zaključiti tudi to domače tekmovanje.«

POKAL SLOVENIJE, FINALNI TURNIR (Celje, dvorana Golovec):
Sobota, 22. aprila, ob 16.30:
KRIM MERCATOR : MLINOTEST AJDOVŠČINA

Ob 19.00:
Z’DEŽELE : ZELENE DOLINE ŽALEC

Nedelja, 23. aprila, ob 15.00:
TEKMA ZA 3. MESTO

Ob 18.00:
FINALE (prenos na TV Slovenija 2)