Tudi v RK Krim Mercator del gibanja Movember

Rokometašice RK Krim Mercator, najuspešnejšega rokometnega kluba v Sloveniji, ki že 26. zaporednih sezon tekmuje v elitni Delo EHF Ligi prvakinj, po roza oktobru, ko so opozarjale na mednarodni mesec osveščanja o raku dojk (več tukaj), nadaljujejo s podobnimi akcijami tudi v mesecu novembru. 

Enajsti koledarski mesec je po vsem svetu namenjen gibanju “movember” – z brki proti raku prostate, v katerem v ospredje pridejo moški. Gibanje združuje preko pet milijonov ljudi po vsem svetu, v Sloveniji diagnosticirajo okoli 1500 bolnikov letno. Ker rak prostate predstavlja 24 % vseh primerov obolevnosti za rakom, smo se odločili, da na movember opozorimo tudi mi.

Tokrat v osprednju niso rokometašice, temveč dolgoletni član kluba in član nadzornega odbora Marjan Doler, trener članske ekipe Uroš Bregar ter član strokovnega štaba, Aldin Muharemović, ki so preko video sporočil opozorili na obliko bolezni, ki prizadane predvsem starejše od 65 let. Niti novembrski brki ali naša izpostavitev ga ne morejo odgnati, lahko pa skupaj opozorimo nanj in s preventivnimi akcijami poskrbimo za sočloveka. Nam je mar za vas, vi pa ste tisti, ki lahko statistiko spremenite!

Tako kot nam je mar za vse perspetkivne mlade športnike, ki smo jim preko Botrstva v športu in projekta Krimove dobre vile (več tukaj), stopili nasproti.