Razpoložena Risovićeva premalo za zmago

Rokometašice Krima Mercatorja so na zadnji evropski tekmi v letu 2020 morale priznati premoč madžarskemu FTC-ju (26:32). Tokratna strelska učinkovitost Oceane Sercien Ugolin (6 golov) in Valentine Klemenčič (5) ter kar 19 obramb Jovane Risovič tako niso bile dovolj za nove točke.
Krim Mercator : FTC (MAD) 26:32 (13:13)
sobota, 21. november, ob 16.00, Arena Stožice – brez gledalcev
Sodnika: Boris Mandak, Mario Rudinsk (Slovaška); Delegatka: Anja Frešer (Slovenija)
Krim Mercator: Vojnovič 1 obramba, Risović 19 obramb; da Silva Vieira 2, Jurič 1, Sercien Ugolin 6, Abina, Žabjek 4, Pletikosić, van Kreij 2, Klemenčič 5 (2), Konatar 2, Ljepoja 1, Kojić, Vučko, Gomilar Zickero 1, Svetik 2.
FTC: Janurik 13 obramb, Bíró 2 obrambi; Pásztor, Schatzl 2, Szucsanski, Csiszar-Szekeres, Kisfaludy, Kovacs 2, Bölk 5, Márton 1, Malestein 8 (4), Toth, Klujber 1, Háfra 8, Kovacsics 2, Behnke 3.
7-metrovke: Krim Mercator 2 (4), FTC 4 (5)
Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, FTC 6 minut

Tekma 9. kroga Delo EHF Lige prvakinj med gostiteljicami, rokometašicami Krima Mercator, in madžarskim Ferencvarošem je zadnja na evropskem prizorišču v letu 2020. Kljub omejitvam zaradi pandemije Krimovke v Stožicah niso bile same. Na tribunah so jih spremljale Krimove dobre vile, ki so del dobrodelnega projekta kluba.

V tekmo so bolje stopile Madžarke, ki so v začetnih minutah na račun odličnih obramb vratarke Janurikove prišle do prednosti štirih golov (4:0). Strelski mrk je prekinila Sercien Ugolinova, ki je bila natančna trikrat zapored in že pred polčasom dosegla siceršnje povprečje golov na tekmo. V nadaljevanju je Tigrice reševala razpoložena Risovićeva, ki je že v prvem delu tekme zbrala preko deset obramb.

Tigrice do konca prvega polčasa rezultat poravnale

Zaostanek so gostiteljice počasi, a potrpežljivo, topile na račun golov modre šestice, Nataše Ljepoja, kapetanke Nine Žabjek ter krožne napadalke Klemenčičeve, ki je razživela igro Krimovk. Do vodstva so prišle v 23. minuti ob natančnem strelu nizozemske reprezentantke Harme van Kreij. Ob polčasu je bil rezultat poravnan na 13:13.

Natančni streli Branke Konatar in Tije Gomilar Zickero so gostiteljice ohranjali v igri ob začetku drugega dela tekme, po golu Sercien Ugolinove ob izidu 19:22 pa je sledil ponovni mrk, ko se je ponovila igra s prve tekme. Tekmice so bile natančne iz vseh pozicij, hkrati pa zaklenile svoj gol. Nekaj upanja sta vlili Maja Svetik in Manca Jurič, a je kljub dvojici in kasneje natančnima kapetanke In francoske reprezentantke časa za preobrat ali vsaj točko, zmanjkalo. Ekipi sta se razšli z izidom 26:32.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ.

Ljubljančanke na odmor odhajajo kot šeste v skupini A. Tekme najelitnejšega ženskega mednarodnega rokometnega tekmovanja se nadaljujejo januarja prihodnje leto, Tigrice ga pričenjajo 9. januarja v gosteh.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Prvih deset minut smo igrali slabo, nato smo posegli po spremembah tako v napadu kot tudi v obrambi, kar je izboljšalo igro, predvsem v napadu. V začetku drugega polčasa so bile tekmice izvrstne, težko smo jih ustavljali. Žal nismo izkoristili vseh strelov s sedmih metrov ter lahkih priložnosti, ki smo si jih priigrali.”

Valentina Klemenčič, rokometašica RK Krim Mercator“Tekmicam smo dovolile, da se razigrajo in šele naša čvrsta obramba v nadaljevanju jih je ustavila, zaradi česar smo se jim ob polčasu lahko približale. V drugi polovici tekme smo napravile preveč napak in zgrešile preveč strelov, ko bi žoga enostavno morala končati v golu.”

GALERIJA TEKME KRIM MERCATOR : FTC (MAD)