Tudi v Kopru z dvomestno razliko

S soncem obsijano soboto so Krimovke izkoristile za odhod na obalo. A niso imele veliko časa za uživanje, čakala jih je namreč 19. tekma letošnje sezone proti domačim Koprčankam. Brez večjih težav so tekmo nadzorovale Krimovke, ki so velikokrat poizkusile tudi z atraktivnimi potezami.

Hitro je minil prvi polčas, v katerem so Tigrice hitro povedle, najvišjo razliko so postavile ravno ob koncu prvega polčasa. Ko so Nina Žabjek, Tamara Mavsar in Elizabeth Omoregie s tremi zaporednimi zadetki postavile končni rezultat prvega polčasa, 10:16.

V začetku drugega polčasa so se domačinke nekoliko približale, a serija sedmih zaporednih zadetkov je naša dekleta izstrelila do prve prednosti z desetimi zadetki razlike (13:23). Odlično je v vratih delovala Miša Marinček, ki je nekajkrat obranila tudi dva zaporedna strela. V zadnjih 15 minutah so Krimovke še malce povišale razliko, ki se je ob koncu ustavila pri 12 zadetkih.

Polona Barič in Marija Obradović sta imeli največji delež, pri 31 zadetkih naših deklet. S petimi jima je sledila Elizabeth Omoregie, s štirimi Tamara Mavsar. Tri zadetke sta nabrali Vesna Milanović Litre in Aneja Beganovič, dva Manca Jurič. Enega sta dodali še Neža Avbelj in Nina Žabjek.

ŽURD KOPER – RK KRIM MERCATOR 19:31 (10:16)
ŠD Bonifika, 50. Sodnici: Kostecki-Radić, Crnojević (obe Hrvaška)

ŽURD Koper: Bajoč 1, Škabar 2, Gojkovič 2, Čeh, Jagurdžija, Petrinja, Drinič, Fidel, Udovič, Leški 3, Zorko 3, Bytyqi 6, Tatič, Udovič 1, Hrvatin 1.
RK Krim Mercator: Jurič 2, Milanović Litre 3, Mavsar 4, Hrnčič, Avbelj 1, Stefanišin, Bajramoska, Beganovič 3, Marinček, Omoregie 5, Drolc, Koren, Pandžič, Barič 6, Obradović 6, Žabjek 1.

Sedemmetrovke: Koper 1 (1), Krim 2 (1)
Izključitve: Koper 2 minuti, Krim 4 minute

Pred Krimovkami sta dve torkovi domači tekmi. Predzadnja bo na sporedu v torek, 19. aprila ob 17:15. Teden dni kasneje bomo na zadnji domači tekmi gostili Celjanke, tekma se bo začela ob 18:30.