Nasprotnicam prvič pustile manj kot 10 zadetkov

Krimovke so po koncu evropskih tekem sredi tedna odigrale še tekmo 19. kroga državnega prvenstva. Tekma proti Brežičankam je bila odločena že po nekaj minutah, Tigrice novinkam v ligi niso puščale veliko prostora, na drugi strani pa so izkoristile vsako žogo. Končni rezultat: 43:9.

34 zadetkov, kolikor je znašala razlika ob koncu tekme, je jasen pokazatelj o premoči Krimovk. Manca Jurič, z 12 zadetki, in Polona Barič, z enim manj, sta polnili mrežo nasprotnic med številnimi protinapadi, ko je naravnala strelsko roko je nezgrešljiva postala tudi Alja Koren, ki je dosegla sedem zadetkov. Štiri sta dodali Neža Avbelj in Nina Žabjek, tri Aneja Beganovič, dva Elizabeth Omoregie.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK BREŽICE 43:9 (22:5)
ŠD Krim, 70. Sodnika: Gorenc, Pajič

RK Krim Mercator: Jurič 12, Mavsar, Hrnčič, Avbelj 4, Stefanišin, Bajramoska, Beganovič 3, Marinček, Omoregie 2, Drolc, Koren 7, Pandžič, Barič 11, Obradović, Žabjek 4.
ŽRK Brežice: Savnik, Kožar, Hotko A. 1, Hotko K. 3, Beribak 3, Markovič, Pavlič, Muc, Geč 2, Simončič, Bevc.

Sedemmetrovke: Krim 4 (2), Brežice 2 (1)
Izključitve: Krim 0 minut, Brežice 2 minuti

Krimovke v soboto čaka tekma proti Kopru, na obali bodo tekmo začele ob 19. uri. Domača tekma proti Celjankam bo odigrana v torek, 26. aprila in bo tako tudi zadnja domača tekma sezone.