Krimovke v polfinalu končale letošnjo evropsko sezono

Okrepljeno število Krimovcev in lepo število preostalih navijačev je na Kodeljevem pričakala novo Krimovo evropsko polfinalno zgodbo. Krimovke so v letošnji sezoni preživele največ evropskih dni med vsemi slovenskimi športnimi ekipami. A ruska Lada, ki jo je trener Uroš Bregar imenoval za najmočnejšo ekipo Pokala pokalnih zmagovalk, je bila tokrat premočan nasprotnik.

V prvih minutah so Krimovke želele hitro nadoknaditi zaostanek iz prve tekme, igrale so hitro, a žoga kar ni hotela v mrežo nasprotnic. Rusinje so povedle in prednost držale vse do konca prvega polčasa, ki so ga dobile z rezultatom 9:13. Sredi polčasa je Miša Marinček zamenjala Sergejo Stefanišin in hitro začela nabirati obrambe.

Krimovke so se, po hitrem protinapadu, v drugem polčasu že približale na 13:15, a sta sodnici zadetek Vesne Milanović Litre razveljavili in žogo vrnili Miši. Rusinje so izkoristile priložnost in ušle na 12:18 in z izkušnjami našim dekletom preprečile, da bi se ponovno približale. Tekma se je končala z rezultatom 22:27.

Sredi drugega polčasa se je po težki poškodbi in dolgi odsotnosti na parket vrnila Lara Hrnčič, nekaj minut kasneje je svoje prve minute na evropski tekmi dočakala tudi Nina Žabjek. Kapetanka Tamara Mavsar je dosegla sedem zadetkov in končala na vrhu liste Krimovih strelk. S šestimi ji je sledila Vesna Milanović Litre. Po tri sta dosegli Polona Barič in Alja Koren, dva Marija Obradović. Seznam strelk je končala Mirjeta Bajramoska z enim zadetkom. Miša Marinček je nabrala kar 19 obramb.

RK KRIM MERCATOR – HC LADA 22:27 (9:13)
ŠD Kodeljevo, 1000. Sodnici: Brehmer, Skowronek (obe Poljska)

RK Krim Mercator: Jurič, Milanović Litre 6, Mavsar 7, Hrnčič, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 1, Beganovič, Marinček, Omoregie, Koren 3, Pandžič, Barič 3, Obradović 2, Žabjek.
HC Lada: Erokhina, Gorshkova, Bliznova 4, Kakmolja 1, Samokhina 8, Kudriavtseva, Akopian 5, Dmitrieva 7, Sannikova 1, Nosikova, Chigirinova, Malashenko, Denikaeva 1, Karpacheva, Utkina.

Sedemmetrovke: Krim 5 (4), Lada 2 (2)
Izključitve: Krim 4 minute, Lada 4 minute

Lada se bo v finalu pomerila proti zmagovalcu drugega polfinalnega para. Pred povratno tekmo je v boljšem položaju Issy Paris, ki proti Holstebroju vodi z 24:20. Krimovke po koncu evropske sezone čakajo še preostale tekme v državnem prvenstvu, nato pa bomo z mislimi že pri pripravah za novo sezono.