Tudi iz zadnjega gostovanja z visoko zmago

Rokometašice Krima Mercatorja so v Ajdovščini uspešno opravile z zadnjim gostovanjem te sezone. Tamkajšnji Mlinotest so premagale z rezultatom 35:16 in niz zmag v tej sezoni povišale na 25.
ŽRK Mlinotest Ajdovščina : RK Krim Mercator 16:35 (9:17)
sobota, 22. maj, ob 19.00, ŠD Police – 90 gledalcev
Sodnika: Nejc Halzer, Jure Jazbec - Delegatka: Saša Sedovšek
Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Zelnik 2, Mrmolja 3, Krapež, Benčina, Brecelj, Mihelj, Fegic 2, Grmek, Ferfolja 1, Petrukhina, Bratina, Jankovič Rustja 2, Sanabor, Bytyqi 3, Kovšca 3.
Krim Mercator: da Silva Vieira, Jurič 9, Sercien Ugolin 2, Pletikosić 6, van Kreij 5, Cerovak 1, Vojnovič, Konatar 1, Ljepoja 9, Gomilar Zickero, Risović, Svetik 2.
7-metrovke: Ajdovščina 1 (1), Krim Mercator 3 (3)
Izključitve: Ajdovščina 4 minute, Krim Mercator 2 minuti

Ljubljanske rokometašice so 26. naslov državnih prvakinj potrdile že na tretji tekmi končnice. Prav tako je jasna tudi uvrstitev na preostala mesta. Mlinotest je osvojil drugo mesto, Krka tretje, Žalec pa je ostal na četrtem mestu.

Na zadnjem gostovanju so krimovke še enkrat več dokazale, da jim v domačem prvenstvu ni para. Ponovno so slavile zmago z dvomestno razliko, kar se je doslej zgodilo na vsaki tekmi te sezone.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ.

Zastor nad sezono polno premorom in prilagajanja bo padel v sredo. Na zadnji tekmi bo v Stožicah gostovala novomeška Krka. Obe ekipi bosta prejeli medalje za dosežen naslov oziroma tretje mesto, tekma se bo začela ob 19.00.