Abina si je na treningu poškodovala koleno

Ema Abina, levokrilna rokometašica Krima Mercatorja, si je na treningu strgala križno vez desnega kolena. 22-letna Ljubljančanka je že prestala operacijo in je v domači oskrbi.

Poškodba je prišla nepričakovano sredi treninga, na katerem so krimovke vadile obrambo za zadnje tekme v sezoni. To je za rokometašico že druga takšna poškodba. »Zelo mi je bilo hudo, a verjamem, da se bom vrnila še močnejša.« Veseli dejstvo, da je prišlo ‘samo’ do poškodbe ene od štirih glavnih vezi,  ki stabilizirajo sklep, sicer je koleno v redu. In kakšno poletje jo čaka? »Zame ne bo počitka. Vsak dan bom delala vaje, stimulacije, razgibavanja. Postopek že poznam, zato mi bo malce lažje. Motivacije mi ne primanjkuje.« Po vrnitvi na igrišče si želi samo, da ostane zdrava in da bo lahko pomagala tako Krimu kot tudi Sloveniji na največjih tekmovanjih.

V sezoni, ki se s sredino tekmo državnega prvenstva proti Novomeščankam končuje, je Abina odigrala 16 tekem in vknjižila 40 golov. V Evropi je bila trikrat natančna proti Norvežankam.