Tigrice z odličnim drugim polčasom do prve zmage

Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu Delo EHF Lige prvakinj premagale nemški Bietigheim z 28:26 (12:16). Pri domačih so bile najbolj razpoložene Samara Da Silva Vieira, ki je večino zadetkov dosegla v prvem polčasu (skupaj 5), Oceane Sercien Ugolin s 7, Matea Pletikosić jih je dodala 5, Valentina Klemenčič pa 4.
Krim Mercator : Bietigheim (NEM) 28:26 (12:16)
sobota, 17. oktober, ob 16.00, Arena Stožice – brez gledalcev
Sodnici: Vanja Antić, Jelena Jakovljević (obe Srbija); Delegatka: Anja Frešer (Slovenija)
Krim Mercator: Vojnovič, Risović 12 obramb; da Silva Vieira 5 (2), Jurič, Sercien Ugolin 7 (1), Abina, Žabjek, Pletikosić 6 (4), van Kreij 2, Klemenčič 4, Konatar 1, Ljepoja, Kojić, Vučko, Gomilar Zickero, Svetik 2.
Bietigheim: Sando 8 obramb, Salamakha 1 obramba; Berger, Lauenroth 5, Loerper 2, Schulze 6, Naidzinavicius 6 (3), Patorra, Reimer, Smits 2, Jensen Østergaard, Maidhof 5, Braun.
7-metrovke: Krim Mercator 9 (7), Bietigheim 3 (3)
Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Bietigheim 6 minut

Prvi gol za gostiteljice je dosegla Samara da Silva Vieira, ki je bila s štirimi goli prva strelka Krimovk v prvem polčasu. Tekmice so bile do izida 8:9 enakovredne, nato so Nemke pobegnile na varnih šest golov prednosti (15:9), ki so jih Ljubljančanke do konca prvega polčasa zmanjšale na štiri. Največja težava Krimovk je bila učinkovitost, nerealiziranih je ostalo kar 15 strelov na gol. Zgrešile so tudi nekaj strelov s sedmih metrov.

V drugem polčasu Tigrice zrežirale sanjski preobrat

V drugem polčasu smo videli povsem drug obraz domačink. Bile so bolj suverene in predvsem natančnejše pri strelih na gol ter si v 48. minuti prvič po izidu 5:5 z golom Maje Svetik priigrale izenačenje (21:21). Ko so z golom Sercien Ugolinove povedle, prednosti niso izpustile iz rok.

Napeta končnica je več veselja prinesla gostiteljicam, ki so tekmo dobile z 28:26. Vse misli so, kljub iskrenemu veselju po zadnjem pisku, že usmerjene v prihodnji dvoboj, ko Krimovke gostujejo na Madžarskem. Tekma je na sporedu v soboto, ob 16. uri.

Spored vseh tekem rokometašic Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice pa TUKAJ.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“V glavah smo imeli, da moramo zmagati. Taktično smo bili že v prvem polčasu na zadovoljivem nivoju. Žal nismo realizirali vseh načrtovanih akcij, nekaj smole smo imeli tudi s sedemmetrovkami. Kljub temu smo vseskozi verjeli v zmago in smo jo bili na koncu tudi iskreno veseli.”

Nina Žabjek, kapetanka RK Krim Mercator“V tekmo smo stopile slabo, nismo realizirale številnih metov. Klub temu, da nismo igrale tako, kot bi morale, smo vesele zmage in prvih dveh točk, ki smo jih osvojile v Stožicah.”

FOTOGALERIJA KRIM MERCATOR : BIETIGHEIM (NEM)