Krimovke v lovu za prvo zmago

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto, ob 16. uri, v Areni Stožice odigrale drugo domačo tekmo v Delo EHF Ligi prvakinj. Kljub temu, da so se Tigrice veselile podpore s tribun in je imel klub pozitivno mnenje NIJZ, bodo v skladu s trenutnim stanjem in aktualno epidemiološko sliko v državi tribune ponovno samevale. Vseeno pa si boste dvoboj slovenskega in nemškega predstavnika v elitni ženski rokometni ligi lahko ogledali v neposrednem TV-prenosu na Arena Sport 1.

Tokratne tekmice se doslej med seboj še niso pomerile. Za zdaj so bile v tej sezoni uspešnejše Krimovke z osvojeno točko na gostovanju proti ruskemu Rostov-Donu, medtem ko je “nemški račun” še prazen. Najnevarnejša igralka ekipe Bietigheima nosi številko 27 – Julia Maidhof, 22-letna levoroka igralka, je v tej sezoni zabila že 24 zadetkov, od tega kar osem proti Metzu. Nevarni sta tudi Antje Laurenroth (doslej 16 golov) in Kim Naidzinavicius (15). Pri Krimovkah – odigrale so tri tekme, torej eno manj od tokratnih tekmic – sta za zdaj najbolj učinkoviti Samara da Silva Vieira s 17 in Oceane Sercien Ugolin s 13 zadetki.

Bilten tekme Krim Mercator : Bietigheim s postavami obeh ekip si lahko ogledate TUKAJ.

Tekma skupine A lahko Ljubljančankam ob ugodnem razpletu ostalih dvobojev ter zmagi nad Bietingheimom prinese skok na lestvici proti sredini le-te.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: »Nemke imajo zelo kakovostno zunanjo linijo, ki jo bo potrebno ustaviti. Igrajo podobno kot Skandinavke, veliko tečejo, zato moramo zdržati vseh 60 minut. Naša naloga je, da naredimo čim manj napak v napadu in jim s tem ne ponudimo možnosti za organizacijo protinapadov. Verjamem, da bodo moje izbranke prikazale odličnoigro. Na dosedanjih tekmah sem bil zadovoljen z obrambo, v napadu pa še nismo uigrani.«

Maja Svetik, rokometašica RK Krim Mercator: »Rokometašice komaj čakamo tekmo v Stožicah. Pričakujemo napet in borben dvoboj. S pravim pristopom in zbranostjo smo tekmicam lahko kos.«

Sobota
17. oktober
16.00
5. kolo
Dvorana Stožice, Ljubljana

Krim Mercator

:

Bietigheim (NEM)