Pia Cvijič: Moj rokometni idol je Jure Dolenec

V ekipi starejših deklic, kjer se je kalilo nemalo članskih igralk, svojo minutažo nabira tudi leva zunanja s številko 46, Pia Cvijič. Zanjo bi lahko rekli, da ji je bil rokomet položen v zibelko, ne glede na to, pa so za odličnimi igrami trdo delo, odrekanje in jasno začrtani cilji – osvojitev državnega prvenstva in vpoklic v reprezentanco.

Rokomet je bil že od nekdaj del mojega življenja, saj je moj oče igral rokomet, zdaj je rokometni trener,” je začela pogovor simpatična temnolaska. Rokomet jo je, tako kot veliko mladih, pritegnil zaradi dobrih predstav Slovencev na svetovnih in evropskih prvenstvih ter na evropskih klubskih prizoriščih. Njena vzornika prihajata iz vrst slovenske reprezentance. “Moj rokometni idol je Jure Dolonec. Od punc pa mi je res všeč Ana Gros,” priznava in si hkrati želi, da bi tudi sama oblekla dres z državnim grbom. “Za to sezono je moj cilj, da bi z ekipo postale državne prvakinje.” Na poti do tja so v prvih dveh krogih tigrice vknjižile dve visoki zmagi. Z 38:19 so bile boljše od rokometašic iz Litije, s 33:16 pa so premagale Tržičanke. Cvijičeva je k zmagama prispevala sedem golov, od tega dve uspešno izvedeni sedemmetrovki.

Izziv je preseči sezono izpred dveh let

Na tekme se, pravi, pripravlja tako, da se sprošča ob glasbi. Veseli se dvobojev v končnici, saj so tekme v tem delu tekmovanja težje. Izziv bo tudi preseči četrto mesto izpred dveh let. Lani se je sezona namreč končala predčasno.

Poleg #KrimovaDruzina navija tudi za Barcelono in Celje Pivovarno Laško, se pa veseli tudi vsake zmage njene ekipe. “V Krimu se počutim res odlično in uživam,” pravi. Všeč ji je dejstvo, da je klub dobro organiziran in ima odlične trenerje. “Všeč mi je tudi to, da smo ena velika družina. Tudi, če imam slab dan, me soigralke nasmejejo in spravijo v dobro voljo.”

Prva izbira rokomet, v šoli zgodovina

Prednost ekipnih športov je ravno velika ekipa, moštvo, na katerega se lahko opreš, ko imaš slab dan ali z njim proslavljaš uspehe. “Spremljam tudi odbojko, včasih košarko, kolesarstvo, tenis in nogomet. Tisto, kar se vrti po televiziji,” in o čemer ljudje največ govorijo, razlaga. Ni pa šport njen edini fokus. V šoli ima najraje zgodovino in vse zgodbe, bitke, dogodke, ki so se zgodili v preteklosti. Bi pa vsekakor še enkrat izbrala šport. Če ne bi bila rokometašica, bi igrala odbojko, ki jo je pred leti tudi trenirala.

Rokomet bi priporočila, ker v njem lahko spoznaš res veliko prijetnih ljudi in lahko pri njemu res uživaš,” prav tako je zanimiv, ker se vsak dan naučiš kaj novega, našteva Krimova 46-tica. “No, če bi lahko izbirala, bi nosila številko devet, ki jo je nosil tudi moj oče.”

Piine soigralke lahko spoznaš TUKAJ, spored tekem pa TUKAJ. Njena ekipa tekmuje v kategoriji starejših deklic A, ki jo vodi Milja Tomšič.