Tigrice v dresu slovenske reprezentance sklenile zgodovinsko prvenstvo

Evropsko rokometno prvenstvo za ženske sicer še ni končano, se je pa pravljica zaključila za slovensko reprezentanco. Naše rokometašice so na čelu s selektorjem in trenerjem Draganom Adžićem dokazale, da tudi rokomet lahko poveže športno Slovenijo. Ob glasni podpori navijačev so prišle do zgodovinske uvrstitve, do končnega osmega mesta.

Slovenke so že z uvrstitvijo v drugi del tekmovanja dosegle zastavljene cilje, a tudi v Stožicah se niso ustavile. Maja Svetik, Ema Abina, Alja Varagić, Nataša Ljepoja, Valentina Klemenčič, Barbara Lazović, Nina Žabjek in Tjaša Stanko, ki so skupaj dosegle 62 zadetkov v dresu slovenske reprezentance, so s soigralkami najprej ugnale Hrvaško (26:18), kljub odlični igri proti Norvežankam je malo zmanjkalo do presenečenja (23:26), premoč pa so morale na koncu priznati tudi Madžarkam (25:29).

Na 15. evropskem rokometnem prvenstvu za ženske dovolj je Slovenija dosegla 8. mesto, najboljšo uvrstitev na prvenstvih stare celine doslej!

Jovanka Radičević v igri za kolajno

Še nekoliko višje pa bo Women’s EHF Euro 2022 sklenila Jovanka Radičević s črnogorsko reprezentanco. Tri zmage v prvem delu tekmovanja ter ena v drugem so bile dovolj, da se je črnogorska zvezdnica preselila v ”domače” Stožice. V petek jo ob 17.45 najprej čaka polfinalna tekma proti Dankam, nedeljski dvoboj, ki bo njen zadnji v reprezentančnem dresu, pa bo odločal o lesku kolajne, ki si jo bo (ob vsaj eni zmagi v finalnem vikendu) nadela okoli vratu.FOTOGALERIJA:


Foto: Kolektiff / RZS