Devet tigric ostaja v boju za evropsko krono

Prvi del 15. evropskega rokometnega prvenstva za ženske, ki ga gostijo Slovenija, Severna Makedonija in Črna gora, je končan. Od 13 Krimovk, ki so se podale v boj za evropsko krono, se jih je v drugi del tekmovanja uvrstilo devet. Posloviti so se morale Aleksandra Rosiak (Poljska) ter Jovana Risović in Sanja Radosavljević (obe Srbija).

Maja Svetik, Ema Abina, Alja Varagić, Nataša Ljepoja, Valentina Klemenčič, Barbara Lazović, Nina Žabjek in Tjaša Stanko so pod vodstvom Dragana Adžića, slovenskega selektorja in trenerja Krimovk, skupaj s soigralkami uvodoma presenetile Dansko (28:26), nato so klonile proti močni Švedski (22:33), na odločilni tekmi pa so si z zmago nad Srbijo (27:24) zagotovile vstopnico za drugi del tekmovanja.

Krimovka Tjaša Stanko v dresu slovenske reprezentance.

Jovanka Radičević z 20 zadetki druga strelka dosedanjega dela prvenstva

Na vrhu skupine D je končala reprezentanca Črne gore z Jovanko Radičević. Na krilih domačih navijačev je bila boljša od Španije (30:23), Nemčije (29:25) in Poljske (26:23). Prav na zadnji tekmi je bila Radičevićeva z 12 goli izbrana za igralko tekme, še toliko bolj pa ji bo obračun ostal v spominu, saj je v črnogorskem dresu zadnjič nastopila v domači Morači.

Jovanka Radičević na rokah soigralk po koncu zadnje tekme v reprezentančnem dresu na domačem parketu dvorane Morača v Podgorici.

V četrtek, 10. novembra, se drugi del tekmovanja začenja v Ljubljani, dan pozneje pa še v Skopju.

Mi bomo v ”naših” Stožicah navijali za slovensko izbrano vrsto, močno pa bomo pesti stiskali še za Jovanko Radičević. Da s tekmovanjem ne bo končala prej kot v slovenski prestolnici.Tigrice bodo z boji nadaljevale po spodnjem razporedu:

Četrtek, 10. novembra, ob 18.00        Hrvaška : Slovenija (Ljubljana, Slovenija)
Nedelja, 13. novembra, ob 20.30        Francija : Črna gora (Skopje, Severna Makedonija)
Ponedeljek, 14. novembra, ob 18.00  Norveška : Slovenija (Ljubljana, Slovenija)
Torek, 15. novembra, ob 18.00           Romunija : Črna gora (Skopje, Severna Makedonija)
Sreda, 16. novembra, ob 15.30           Madžarska : Slovenija (Ljubljana, Slovenija)
Sreda, 16. novembra, ob 18.00           Nizozemska : Črna gora (Skopje, Severna Makedonija)

Foto: Kolektiff / RZS