Barbara Lazović: »Poslušala sem svoje srce!«

Pred 15 leti se je iz domačih Brežic preselila v Ljubljano, kjer je začela nabirati svoje prve evropske izkušnje. Med letoma 2010 in 2014 je nato v dresu Krima Mercatorja postavila temelje svoje nadaljnje kariere, ki jo je preko makedonskega Vardarja, romunske Bukarešte in črnogorske Budućnosti vodila nazaj v Krimovo družino. Barbara Lazović se je tako pred sezono 2022/23 znova vrnila med tigrice.

»Ko sem dobila povabilo, da se vrnem domov, nisem veliko oklevala. Všeč mi je bila ekipa ter ambicije kluba. Poslušala sem svoje srce!« o svoji odločitvi razlaga Barbara Lazović in dodaja: »Igrati doma, blizu svoje družine in prijateljev, je pravi privilegij. Tega se zaveš šele, ko se preizkusiš v tujini.«

Ko sem dobila povabilo, da se vrnem domov, nisem veliko oklevala. Všeč mi je bila ekipa ter ambicije kluba.

Sama se je v tujini prvič preizkusila pri 21 letih, ko je kot posojena igralka ljubljanskega moštva nosila dres srbskega Zaječarja. Kasneje se je preselila še v makedonski Vardar, nastopala je za romunsko Bukarešto in branila barve črnogorske Budućnosti. Štirikrat zapored je nastopila na turnirju najboljše četverice, trikrat pa je obstala v četrtfinalu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. In z željo po novih uspehih se je vrnila v Ljubljano.

»Ko razmišljam o Krimu Mercatorju se vselej spomnim zlatih časov. Bilo je čudovito. Tudi po pet ur smo čakali pred dvorano, da bi doživeli tisto izjemno energijo in vzdušje, ki so ga pričarale moje takratne vzornice,« se Lazovićeva spominja preteklosti in optimistično zre v prihodnost: »V športu se mora sicer za uspeh poklopiti veliko dejavnikov, a verjamem, da je ljubljanski kolektiv na pravi poti, da se vrne v sam vrh evropskega rokometa.«

V športu se mora za uspeh poklopiti veliko dejavnikov, a verjamem, da je ljubljanski kolektiv na pravi poti, da se vrne v sam vrh evropskega rokometa.

Verjame, da z ekipo, ki jo opisuje kot borbeno, perspektivno in povezano, nič ni nemogoče. »Ekipa je sestavljena iz mladih perspektivnih rokometašic in nekaj izkušenejših. Pokazale smo, da znamo igrati zelo dobro in da smo kot ekipa zelo povezane.« Eden ključnih za to je tudi trener Dragan Adžić. »Je trener z zelo bogato kariero, ki vsekakor pozna recept za uspeh. To se čuti tudi na treningih,« z izbranimi besedami o črnogorskem strategu spregovori dolgoletna slovenska reprezentantka, ki v tej sezoni ponosno nosi kapetanski trak Krimovk. »Zelo sem počaščena, da so mi soigralke dodelile to vlogo, in verjamem, da bomo skupaj klub vedno in povsod predstavile v najboljši luči,« zaključi.