Adžić: »Sem trener, ki želi presegati meje. Pa ne samo rezultatskih.«

Ko je maja sedel na trenerski stolček Krima Mercatorja, visoko zastavljenih ciljev ni skrival. Z razlogom. Črnogorski strokovnjak Dragan Adžić ljubljanski klub spremlja že vrsto let, vse od svojih trenerskih začetkov, in kot pravi sam, je napočil čas, da se Krimovke vrnejo na pota stare slave.

»Ko sem prejel klic iz Ljubljane, nisem veliko razmišljal. Klub sem poznal, tudi kolektiv. Te ljudje ljubijo šport in živijo za Krimovo družino. Gradijo dobre temelje in razmišljajo pametno, da se vrnejo tja, kamor spadajo. To me je prepričalo!« o spominih na začetek sodelovanja s Krimom Mercatorjem razlaga 52-letni Adžić in ob enem dodaja, da dogajanje v slovenskem rokometnem prostoru bolj podrobno spremlja vse od aprila 2021, ko je prevzel mesto selektorja slovenske izbrane vrste.

Ko sem prejel klic iz Ljubljane, nisem veliko razmišljal. V klubu gradijo dobre temelje in razmišljajo pametno, da se vrnejo tja, kamor spadajo.

Precej daljše obdobje pa spremlja dogajanje v ljubljanskem kolektivu. Vse od zlatih časov Krima Mercatorja: »Najbolj se spominjam sezon, ko so bile Krimovke v samem evropskem vrhu. Ta energija, ta moč … Vsem ekipam so pokazale in dokazale, kaj je mogoče.« To so bili tudi časi, ko je sam začel tlakovati svojo trenersko pot. »Dominantnost Ljubljančank me je impresionirala. Kot mlad in neizkušen trener sem videl, na kakšen način igrajo in temu sem se želel približati. To je bila pot do uspeha in prav to pot sem želel izbrati za Budućnost.«

In več kot očitno mu je uspelo. Dolga leta učenja od najboljših, kot sam poimenuje glavne tvorce ljubljanskih uspehov, so obrodila sadove. Z zlatimi črkami se je zapisal v zgodovino črnogorskega reprezentančnega rokometa. Leta 2012 je namreč s članicami evropsko prvenstvo sklenil na samem vrhu, na Olimpijskih igrah pa je moral premoč priznati le Norvežankam. Na evropski prestol je dvakrat sedel tudi z rokometašicami Budućnosti (v sezonah 2011/2012 in 2014/2015).

Krim je bil vedno poseben. Vedno odličen. Od njega sem se učil in zdaj sem hvaležen, da mu lahko s svojim delom vrnem vsaj del tega, kar mi je v preteklosti dal.

Zdaj uspeh želi ponoviti tudi z najuspešnejšim slovenskim ženskim rokometnim klubom, do katerega je skozi leta razvil posebna čustva: »Klub je bil vedno poseben. Vedno odličen. Od njega sem se učil in zdaj sem hvaležen, da mu lahko s svojim delom vrnem vsaj del tega, kar mi je v preteklosti dal.« Štirje meseci trdega dela z ekipo, ki mu v njegovi trenerski karieri predstavlja največji izziv. Da bi dosegli cilje, ki so si jih zadali pred sezoni. A to ni vse, o čemer razmišlja. »Jaz sem trener, ki želi presegati meje. Pa ne le rezultatskih. V tem uživam. A v ekipi je veliko rokometašic, ki se lahko in se bodo razvile v izjemne igralke. V to sem prepričan,« zaključi.

Spored Krima Mercatorja v nadaljevanju EHF Lige prvakinj si lahko ogledate TUKAJ.