Tigrice so glavni del DP končale s polnim izkupičkom

Ljubljanske rokometašice so na zadnji tekmi rednega dela gostovale v Žalcu in prišle do 20. zmage v tej sezoni (41:32). Končnica bi se morala začeti 7. aprila, a bo morala počakati na sprostitev ukrepov.
RK ZD Žalec : Krim Mercator 32:41 (14:23)
sreda, 31. marec, ob 19.00, 1. OŠ Žalec – brez gledalcev
Sodnika: Dejan Colner, Luka Šebek - Delegat: Uroš Murko
Zelene doline Žalec: Kokotec 3, Gorjup 3, Herodež 4, Vrček 6, Hojnik 1, Vignjevič, Žener 8, Kolar 4, Galič, Krevc, Strnad 3, Hrovatič, Žejn.
Krim Mercator: da Silva Vieira 1, Jurič 1, Abina 2, Pletikosić 10, van Kreij 4, Gjerek, Cerovak 3, Klemenčič 3, Konatar 3, Ljepoja 2, Gomilar Zickero 6, Risović, Svetik 6.
7-metrovke: Žalec 5 (4), Krim Mercator 6 (4)
Izključitve: Žalec 8 minut, Krim Mercator 2 minuti
Rdeč karton: Kolar (56', Žalec)

Zadnji marčevski dan je v 1. rokometni ligi prinesel še zadnje dvoboje rednega dela tekmovanja. Tik pred zaostristvijo ukrepov, ki prinašajo prekinitev tekmovanj in treningov, smo tako dobili končno lestvico in vse potnike v končnico. Za naslov prvakinj se bosta poleg tokratnih nasprotnikov pomerila še ajdovski Mlinotest in novomeška Krka.

Z’dežele, Zagorje, Izola in Velenje se bodo pomerili v končnici za 5. mesto. Litija, Koper in Ptuj pa za 9. mesto, ki prinaša obstanek v ligi. V 1.b ligo namreč izpadeta zadnji dve ekipi.

Na zadnji tekmi rednega dela je največ zadetkov dosegla Matea Pletikosić, ki se je ustavila pri 10 zadetkih. Najboljša strelka ljubljanske zasedbe je sicer Valentina Klemenčič, ki je na 20 tekmah dosegla 92 zadetkov. Sledita ji Manca Jurič (82) in Pletikosić (81).