Prek Litije do 19. zmage domače sezone

Na predzadnji tekmi rednega dela domačega prvenstva so rokometašice Krim Mercatorja gostovale v Litiji in vknjižile 19. zmago sezone (25:35). Zadnje dejanje prvega dela tekmovanja sledi v sredo proti Žalcu (19.00).
ŽRD Litija : Krim Mercator 25:35 (9:16)
ponedeljek, 29. marec, ob 18.30, ŠD Litija – brez gledalcev
Sodnika: France Vesel, Boris Fink - Delegat: Martin Kunstič
ŽRD Litija: Izlakar, Vrhovec, Medvešek 4, Kogovšek 5, Renčelj 1, Okorn Uštar, Kojič, Hauptman 4, Bajc 10, Ponebšek, Burja, Pančur 1, Strmljan.
Krim Mercator: da Silva Vieira, Jurič 3, Abina 1, Pletikosić 5, van Kreij, Gjerek, Cerovak 7, Klemenčič 6, Konatar 7, Ljepoja, Gomilar Zickero 3, Risović, Svetik 3.
7-metrovke: Litija 8 (4), Krim Mercator 5 (3)
Izključitve: Litija 6 minut, Krim Mercator 8 minut

Ljubljanske rokometašice so tudi tekmo proti Litiji začele podobno, kot proti ostalim nasprotnikom v zadnjem obdobju. Že v uvodnih minutah so si priigrale nekaj prednosti (5:1) in skozi dvoboj rutinirano prišle do nove zmage z dvomestno razliko – 35:25.

Laura Cerovak in Branka Konatar sta za 19. zmago prispevali po sedem zadetkov, enega manj je dosegla Valentina Klemenčič.

Na zadnji tekmi rednega dela se bodo tigrice pomerile proti Žalcu. Tekma, ki se bo v sredo, 31. marca, začela ob 19.00, ne bo odločala o ničemer. Vsa štiri mesta za končnico so že oddana, predvidoma sredi aprila se bodo za naslov prvaka poleg Krima pomerili še Mlinotest Ajdovščina, Krka Novo mesto in sredin nasprotnik – Žalec.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ.