Tigrice prvo pripravljalno tekmo opravile z odliko

Za rokometašicami Krima Mercatorja je prva pripravljalna tekma pred sezono, ki prinaša že 27. zaporedni nastop med evropsko elito. V ljubljanskih Stožicah je gostovala zasedba slovaške Iuvente Michalovce. Varovanke Uroša Bregarja so slavile s 37:26 (22:9). Najbolj razpoložena je bila povratnica v dresu Krima, Tjaša Stanko (8 zadetkov).

Gostiteljice so že v uvodnih minutah prevzele pobudo tako v napadu kot tudi v obrambi. Slovaške tekmice so v prvih 30. minutah realiziarle zgolj devet strelov na gol, medtem, ko so bile krimovke uspešne kar 22-krat.

V drugem polčasu je trener Bregar priložnost ponudil tudi mladim rokometašicam, ki so brez težav zadržale prednost in se veselile prve zmage v tekmovalni sezoni 2021/22.

V nadaljevanju pripravljalnega obdobja čaka ekipo še nekaj preizkušenj. Poleg tradicionalnih krajših priprav s črnogorsko Budućnostjo bodo konec avgusta ljubljanske rokometašice odpotovale še v hrvaško Koprivnico na Memorialni turnir Josipa Samardžije Bepa ter v madžarski Balatonboglar.

Krim Mercator : Iuventa Michalovce 37:26 (22:9)
nedelja, 8. avgust, ob 17.00, Center Stožice
Sodnika: Bojan Cankar, Matic Cestnik
Krim Mercator: Risovič, Miklič; Varagić 6, Ljepoja 5, Cvijić 4, Polak, Gomilar Zickero, van Kreij 4, Posavec 2, Stanko 8, Jurič 6, Svetik 2.
Iuventa Michalovce: Mendes, Yablonska; Štefanikova 2, Holejova 2, Bajčova 2, Klučkova 5, Kohuch, Radović 3, Trifunović 3, Rebičova 2, Vagaska 1, Dvorščakova 1, Trenkova 2, Godeč 3.
7-metrovke: Krim Mercator 3 (2), Iuventa Michalovce 5 (5)
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Iuventa Michalovce 6 minut