Konec tedna prva preizkušnja v sezoni 2021/22

Rokometašice Krima so priprave v Kranjski Gori zaključile v slogu – s kolesarskim vzponom na Vršič – ta konec tedna pa bo na sporedu prva tekma. V nedeljo jih ob 17. uri v Stožicah čakajo Mihalovci. V Ljubljano je medtem pripotovala tudi Brazilka Barbara Arenhart, ki je olimpijske igre končala na 10. mestu.

Na turnirju najboljših rokometnih reprezentanc na Japonskem ostajata Oceane Sercien Ugolin ter Alison Puineau, ki sta se vsaka s po tremi zadetki proti Nizozemkam veselili napredovanja v polfinale, medtem, ko je Matea Pletikosić v dresu Črne gore morala priznati premoč Rusinjam.

Ni pa to edina reprezentančna akcija, zaradi katere so krimovke odsotne s priprav na sezono 2021/22. Moči na evropskem prvenstvu v Podgorici meri tudi izbrana vrsta do 17 let, kjer nastopajo štiri krimovke – Nika Ocepek, Nika Bolčič, Žana Cerovak in Ina Simič.

Največji izziv bodo Györ, Vipers in Metz

Nova, že 27. zaporedna sezona Lige prvakinj se nezadržno približuje, zato Uroš Bregar že taktično uigrava rokometašice pred evropskimi tekmicami. »Imamo težko skupino in ne pričakujemo, da bo katera od tekem enostavna. Najtežje se bo zoperstaviti Györu, Vipersu in  Metzu. A igramo v Ligi prvakinj, kjer enostavnih tekem pravzaprav ni,« prve evropske preizkušnje  pričakuje novinka v dresu Krima, Katarina Krpež Šlezak. »Moja želja je, da bom zdrava in kar najbolje pripravljena na izzive, ki nas bodo čakali.« In kateri do sedaj je bil desnokrilni Srbkinji najbolj všeč? »Kolesarski vzpon na Vršič.«

»Vsake olimpijske igre ti prinesejo nove izkušnje, ponosna sem na soigralke, a se hkrati že veselim evropske klubske sezone,« je po pristanku na ljubljanskem letališču povedala Arenhartova, ena od treh vratark. »Čakajo nas težki izzivi, a prepričana sem, da bomo pokazale, iz kakšnega testa smo,« verjame v ekipo Brazilka, ki bo skupaj z v lanski sezoni izjemno Jovano Risović in mlado Zalo Miklič skušala zakleniti vrata ljubljanske ekipe. Kako bo pri tem uspešna, bo pokazala že nedeljska pripravljalna tekma.