Fokusirarne na novo sezono, z mislimi tudi v Tokiu

Za rokometašicami Krima Mercatorja je nov teden priprav, tokrat so Ljubljano zamenjale za Kranjsko Goro. Na Gorenjskem je kondicijske priprave in igro z žogo popestril lov na skriti zaklad, danes popoldne jih čaka kolesarski vzpon na Vršič. 

Še šest tednov je do pričetka nove sezone državnega prvenstva ter 27. zaporedne v Delo EHF Ligi prvakinj. Krimovke te dni stopnjujejo kondicijske priprave, avgust bo že v znamenju igre. Slednjo imajo vsaka dva dni na sporedu Barbara Elisabeth Arenhart, Matea Pletikosić, Allison Pineau in Oceane Sercien Ugolin, ki nastopajo na olimpijskih igrah v TokiuNa dosedanjih treh tekmah so rokometašice dosegle skupno sedem golov. Nove tekme na Japonskem jih čakajo že v soboto. »Olimpijske igre spremljamo skupaj in navijamo za naše soigralke,« je povedala povratnica med tigricami, Alja Varagić, ki skupaj s soigralkami drži pesti za četverico.

Desna zunanja se na igrišča vrača po letu dni. »Po povratku s porodniškega dopusta se počutim, kot da ne bi manjkala. Ekipa se odlično razume, občutek imam, kot da premora sploh ni bilo,« priznava, čeprav so priprave zanjo vseeno naporne. »To smo tudi pričakovale. Na srečo imamo dobre fizioterapevte, ki poskrbijo, da smo optimalno pripravljene za vsak trening.« In kje želi v tej sezoni napredovati sama? »Za napredovanje je veliko prostora – predvsem na moči in hitrosti.«

Jeseni čakajo eno od novink premierni nastopi v elitnem evropskem tekmovanju. »Igrati v Ligi prvakinj bo zame poseben izziv, saj tu še nisem igrala. Pričakujem, da bom napredovala v vseh segmentih igre,« se tekmovalnega ritma veseli tudi Paula Posavec. »Vsaka tekma bo v izziv, moja želja je, da kar najbolje pomagam ekipi do zmag.« A najprej so na vrsti osnove. Kranjska Gora je tudi Posavčevi zelo všeč. »Tu je izjemno lepo, všeč mi je narava, dvorana je v bližini hotela. Še bolj kot okolje je pomembno to, da so me soigralke odlično sprejele.« In to so tiste osnove, na katerih se gradi dobra ekipa.