Tigrice proti Ptuju ponovno suverene

Rokometašice Krima Mercatorja so sredi tedna odigrale tretjo tekmo državnega prvenstva. V Stožicah so pričakovano slavile visoko zmago proti Ptuju (49:23) in že po uvodnih treh golih ostajajo edina ekipa s polnim izkupičkom.
RK Krim Mercator : ŽRK Ptuj 49:23 (24:9)
sreda, 29. september, ob 19.15, Center Stožice – 40 gledalcev
Sodnika: Robin Markun, Robert Mavec - Delegatka: Monika Cuder Skrlič
Krim Mercator: Jurič 2, Stanko 8, Sercien Ugolin, Pineau, Abina, Žabjek 4, van Kreij 2, Arenhart, Posavec 10, Klemenčič 5, Miklič, Ljepoja, Varagić 3, Polak 6, Gomilar Zickero 7, Krpež Šlezak.
Ptuj: Tripkovič, Krasnič, Orešek, Planinc 5, Bedrač 3, Puž 3, Skodič, Finžgar, Irgolič 1, Kolenko 9, Luknjar 2.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (4), Ptuj 2 (0)
Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Ptuj 6 minut

Pred reprezentačnim premorom bodo tigrice dodatno pozornost namenile državnemu prvenstvu. Po tekmi proti Ptuju bodo namreč ponovno na delu že v soboto, na gostovanju pri celjski zasedbi Z’dežele.

Ljubljanske rokometašice so v tekmo vstopile visoko motivirane. Močna evropska zasedba gostjam ni dovolila veliko prostora, Ptujčanke so v prvi polovici tekme dosegle le devet zadetkov. V drugem polčasu so priložnost za igro dobile mlajše rokometašice, tudi mladinka Neja Polak, ki je ponujeno zgrabila z obema rokama. V 24 minutah je dosegla šest zadetkov.

Na tekmi polni protinapadov je največ zadetkov dosegla Paula Posavec, ki se je ustavila pri desetici. Tjaša Stanko jih je dodala osem.