Krimovke v Turčiji do prvih točk

V tretjem krogu Delo EHF Lige prvakinj so krimovke osvojile prve točke v sezoni. S 24:23 (12:9) so bile boljše od debitantk v Ligi prvakinj iz Kastamona. Najbolj razpoložena tigrica je bila Katarina Krpež-Šlezak, ki je dosegla devet zadetkov. Po reprezentančnem premoru se tekmovanje nadaljuje v Stožicah, ko 17. oktobra v goste prihajajo rokometašice francoskega Metza.
Kastamonu (TUR) : Krim Mercator 23:24 (9:12)
sobota, 25. september, ob 16.00, T.C. Genclik Spor Bakanhgi – 350 gledalcev
Sodnici: Cristina Nastase, Simona Raluca Stancu (Romunija); Delegatka: Rositza Dimkova (Bolgarija)
Kastamonu: Rajčić 1, Radičević 5, Sarikaya, Akalin, Aydin, Toprak, Iskenderoglu, Zulić 3, Caliskan 4, Yilmaz 1, Islamoglu, Demircelen, Kovarova 5, Durdu, Mehmedović 4, Francisco Joao.
Krim Mercator: Jurič, Stanko 4, Sercien Ugolin 2, Pineau 1, Žabjek, van Kreij, Arenhart, Posavec, Ljepoja, Varagić 1, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 9, Risović, Cvijić 2, Lekić 1, Svetik 4.
7-metrovke: Kastamonu 5 (5), Krim Mercator 4 (4)
Izključitve: Kastamonu 10 minut, Krim Mercator 4 minute

Trener Uroš Bregar je v boj tretje tekme Lige prvakinj poslal Krpež-Šlezakovo, Oceane Sercien Ugolin, Andreo Lekić, Tjašo Stanko, Majo Svetik in Dragano Cvijić. V prvem polčasu je svojo minutažo najbolj izkoristila 33-letna Srbkinja, ki je bila natančna šestkrat.

Gosteljice so povedle z natančnim strelom Jovanke Radičević. Slednja se je v prvem delu štirikrat vpisala med strelke. Vodstvo z 1:0 je bilo zanje tudi edino na tekmi. Lekićeva je hitro izenačila, nato pa Svetikova s krila krimovkam zagotovila dva zadetka prednosti, kar so rokometašice ljubljanske ekipe večino polčasa tudi vzdrževale.

Po petminutnem strelskem mrku in devetem golu Krpež-Šlezakove v sezoni je kljub delnemu izidu tekmic 2:0 (7:8) prednost narasla na štiri zadetke (11:7). Do polčasa so tekmice zadele še dvakrat, Alja Varagić pa je ob 63-odstotni natančnosti ekipe v roza dresih postavila izid polčasa – 12:9. Pektrat se je v vratih izkazala tudi Barbara Arenhart.

Allison Pineau je z natančnim strelom za 13:9 izenačila najvišjo prednost krimovk, Svetikova pa je letvico dvignila na pet zadetkov razlike (15:10). Prednost je kopnela do izida 16:17 za gostje, nato pa sta mlajša od zlatih Francozinj s Tokia in najbolj razpoložena Srbkinja poskrbeli, da je razlika znova narasla na dva gola. Štiri minute do konca tekme je bil izid izenačen in boj za zmago je bil odprt.

Zadnje minute so bolje izkoristile Bregarjeve rokometašice, natančne so bile Krpež-Šlezakova, Stankova in Cvijićeva, k zmagi je prispevala tudi obramba Jovane Risović. Krimovke se v Ljubljano vračajo z zasluženim prvim parom točk v sezoni.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Na gostovanjih je najbolj pomembno, kako se igra obramba, saj smo vedeli, da se v tako kratkem času ne moremo dvigniti z igro v napadu. Cilj je bil, da ekipa ne doseže več kot 25 zadetkov, kar nam je uspelo. V drugem polčasu smo si priigrali lepo prednost, a je nismo znali izkoristiti. Vesel sem, da smo prebili led in zmagali.”

Katarina Krpež-Šlezak, rokometašica RK Krim Mercator“Bilo je težko, borile smo se do konca. Zelo sem zadovoljna in srečna glede na končni razplet. Imele smo dobro energijo na igrišču in to je bilo ključno za zmago.”