Tigrice prek Velenja v končnico za 27. naslov državnih prvakinj

Tudi na povratni četrtfinalni tekmi so rokometašice Krima Mercatorja dosegle dvojno število zadetkov Velenja. S skupnim rezultatom 78:39 so se tigrice tako pričakovano uvrstile v končnico za najvišja mesta v državi.
Krim Mercator : ŽRK Velenje 41:21 (19:10)
četrtek, 14. april, ob 19.15, Kodeljevo – brez gledalcev
Sodnika: Franc Lesar, Aleksander Lesar - Delegatka: Monika Cuder Skrlič
Krim Mercator: Stanko 4, Sercien Ugolin 6, Pineau 3, Abina 7, Žabjek, van Kreij 1, Arenhart, Klemenčič, Miklič, Ljepoja 4, Varagić 4, Polak 3, Gomilar Zickero 4, Brnović 3, Gros 3.
Velenje: Priteržnik 1, Tomič 7, Brglez 2, Jeras 3, Ferenc 5, Žekič 1, Simič, Tabakovič 1, Meža, Pikl 1.
7-metrovke: Krim Mercator 3 (1), Velenje 6 (5)
Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Velenje 0 minut

V končnici ljubljanske rokometašice čaka novomeška Krka, preostala nasprotnika bosta znana po petkovih povratnih četrtfinalnih tekmah. Po prvih tekmah sta si prednost sicer priigrala celjska ekipa Z’dežele in ajdovski Mlinotest.

Tokrat so krimovke svoje nasprotnice pričakale na Kodeljevem. Proti Velenju, ki po kvalifikacijski zmagi proti Velenju še vsaj eno sezono ostaja v močnejši skupini 1. ženske rokometne lige, so že na prvi tekmi dokazale svojo moč, podobno se je razpletla tudi povratna tekma. 11 krimovk se je vpisalo med strelke, na najvišjo stopničko pa je stopila Ema Abina, ki je bila uspešna sedemkrat.

1.ženska rokometna liga se bo s končnico najboljših štirih ekip nadaljevala konec aprila, po reprezentančnem premoru.