Med reprezentančnim premorom na delu 14 Krimovk

Rokometašice Krima Mercatorja bodo aktivne tudi med reprezentančnim premorom. 14 tigric bo zastopalo barve svoje države, osem jih bo obleklo slovenski dres na prihajajočih dveh tekmah s Črnogorkami.

Slovenski selektor Dragan Adžić je na seznam uvrstil osem rokometašic Krima Mercatorja. Ema Abina, Tija Gomilar Zickero, Ana Gros, Valentina Tina Klemenčič, Nataša Ljepoja, Tjaša Stanko, Alja Varagić in Nina Žabjek bodo 21. in 24. aprila lovile novi zmagi v pokalu EHF Euro. Nasproti jim bo stala črnogorska izbrana vrsta, za katero bo nastopila Tatjana Brnović.

Ostalih pet Krimovk pa čakajo kvalifikacije za novembrsko evropsko prvenstvo, kamor je Slovenija kot gostiteljica tekmovanja že uvrščena. Jovana Risović in Sanja Radosavljević bosta srbski izbrani vrsti pomagali na tekmah proti Turčiji in Islandiji, Paula Posavec v hrvaškem dresu in Oceane Sercien Ugolin v francoskem se bosta pomerili z Ukrajinkami in Čehinjami, Harma van Kreij pa bo z nizozemsko izbrano vrsto priložnost iskala proti Grkinjam.